GOLFOPETTAJAN BLOGI

Tällä sivulla klubimme golfopettaja julkaisee blogitekstejä liittyen harjoitteluun ja itsensä kehittämiseen golfissa.

Vinkkejä harjoitteluun löydät http://www.torniogolf.fi/opetus/vinkkeja-harjoitteluun/.

 

Terveisin,
Jussi

Hola signoritas y signoras!

 

“Bästa billiga resareet” kävivät viettämässä golfin täyteisen viikon Laurossa. Majoituimme Golfliiton asuntoon, joka sijaitsee aivan 4. greenin vieressä. Kelit olivat kohdillaan. Keskiviikko oli ainoa pilvinen päivä, mutta muuten saimme nauttia auringosta, jota Costa del Sol tarjoaa 330 vuorokautta vuodessa. Totuuden nimessä täytyy kertoa, että aamut olivat “mucho frio”. Eli ennen kuin aurinko nousi kokonaan, lämpötila pysyi alle kymmenessä asteessa. Päivät olivat sitten +20 asteisia.  

Lauro Golf sijaitseen Alhaurin vuoristossa noin 30 kilometriä Välimeren rannalta. Täällä on kolme ysiä; yksi vuoristossa ja kaksi tasaisemmalla alueella. “Vuoristokentällä”  pelaaminen kävi tosiaankin urheilusta, kun rinnettä noustiin ylös ja alas. Kiipeäminen palkittiin upeilla maisemilla. Kuvat kertonevat puolestaan.

Kesä oli vasta tulossa, joten väylien ja rangen nurmen kasvu oli vielä hidasta. Se ei kuitenkaan peliä haitannut. Savipohjaiselta kentältä sai pallon hyvin lentämään, jos siihen osui kunnolla. Vaikka väyliä ei tarvinnut vielä leikata, griinit olivat hyvässä kunnossa. Niissä oli ilo putata. Jopa niin mukava, että välillä puttasimme neljäkin kertaa samalla viheriöllä. Tähän oli syynä myös vaihtelevat muodot ja kaltevuudet, joita emme aina osanneet lukea.

Päivärutiineihin kuuluivat 18 reiän aamukiekat, myöhäinen lounas, iltachippailut tai -harjoittelut sekä muutamana iltana vielä 9 reikää. Kentällä viillettivät ruskettuneet ja ystävälliset “long stay”- senioripelaajat, huipulle pyrkivät nuoret sekä työikäiset lomalaiset. Valtaosa pelaajista oli  pohjoismaalaisia, saksalaisia ja brittejä.

Tietenkin paikallisiakin näkyi ja varsinkin kuului. Nimittäin junnukoululaiset olivat vieläkin eläväisempiä kuin meidän omat napero- ja golfjunnut. Pääsin läheltä seuraamaan, kun eräs kiireestä kantapäähän Under Armuoreihin pukeutunut “wanna be” Jordan Spieth teki puttiharjoituksen. Vaikka pallot eivät tällä noin 10- vuotiaalta nappisilmältä uponneetkaan samaa tahtia kuin idolillaan, samanlainen mini “wrist pump” tuli välittömästi onnistuneen upotuksen jälkeen.

Meillekin muodostui viikon aikana omat rutiinit. Kimmo hablas espanjaksi juoksevat asiat. Entinen SM-tason suunnistaja Risto ajoi autoa – tietenkin ilman GPS:ää. Joka aamu joimme Juhan puristamat naranjos-mehut.

Mitkä olivat sitten reissumme kohokohdat. Vili sai pelata samassa ryhmässä golfammattilaisen Eetu (Jarin poika) Isometsän kanssa. Ja kyllähän se pallo sai kyytiä. 300 metrin draiveja ja 10 metrin back-spinnejä oli meidänkin ilo seurata lähietäisyydeltä. Merkillepantavaa oli myös hänen keskittyminen ja valmistautuminen puttiin. Kiitokset tästä mahdollisuudesta kuuluvat Vettaisen Mikalle, joka myös oli täällä samaaan aikaan.  Kimmon kohokohdaksi muodostui – ainakin äänen perusteella – 30 metrin chippi upotus. Juha puolestaan draivasi pallon greenin lähelle 300 metristä. No 50 metrin alamäki “hieman” vaikutti asiaan.

Minulle jäi parhaiten mieleen väylä numero 26. Syvän rotkon yli kentän korkeimmalla kohdalla pelattavasta par kolmosesta (160 m.) näkyi Välimerelle saakka. Näkymä oli henkeä salpaava. Olisipa ollut lyöntikin. Sokettihan se sieltä sitten tuli. Pallo lensi oikealle 70 metrin päähän pusikkoon. Paikallinen pallonmetsästäjä taisi tietää minun akilleen kantapään golfissa, kun hän heti lyönnin jälkeen nosti päänsä puskasta ja lähti palloa haavilla noukkimaan.

Reissumme huipentui lauantaina pelattavaan viikkokisaan (pistebogey). MLGK:n jäsenet eivät tällä kertaa sijoittuneet palkinnoille. Vili oli kuitenkin neljäs. Muut tulokset näkyvät listassa. Mainittakoon, että Marshall/kilpailunjohtaja tarjoili tapaksia takaysillä. Kilpagolf oli muutenkin vahvasti esillä koko viikon. Nuoret harjoittelivat tunnista toiseen erilaisia lähipelilyöntejä. Oli opettavaista seurata huipulle pyrkivien pelaajien yksityiskohtaista swingiharjoittelua. Tyypillinen rytmi oli puolikymmentä drilliä ilman palloa ja sitten yksi oikea lyönti.

Kiitokset golfliitolle asunnon vuokraamisesta, PGA pro Tapani Saarentotalle Lauron palveluista. Erityiskiitos Juhalle, Vilille, Ristolle ja Kimmolle mukavasta matkaseurasta. Tämä ei jää viimeiseksi golfmatkaksi. Itseasiassa olen suunnitellut viikolle 42 tänne Lauroon uuden ryhmämatkan. Lisäksi 30.10 – 7.11 2019 on mahdollisesti tulossa opetus/-pelimatka Almerimariin, joka niinikään sijaitsee täällä aurinkorannikolla. Näistä sitten tarkemmin tietoa kesän aikana.

 

Adios tältä erää!

Jussi

 

#golfliitto #torniogolf @lauro_golf #costadelsol #golfinspain

TORNIO GOLF

Tornio Golf Oy
Näräntie, 95400 Tornio
+358 16 431 711
toimisto@torniogolf.fi

RAVINTOLA & PROSHOP

016 431 711

CADDIEMASTER

016 431 711
toimisto@torniogolf.fi

OTA YHTEYTTÄ

HINNASTO

PAR 3

10€

Juniorit alle 21 v. 5€

AIKUINEN 9 REIKÄÄ

35€

Juniorit 9 reikää 20€

AIKUINEN 18 REIKÄÄ

arkisin 50€
viikonloppuisin 55€

Juniorit 18 reikää 30€