Mitä yhteistä on Hannu Keskitalolla ja Teemu Selänteellä? Molemmat pitävät golfista ja autoista. Lisäksi kauden loputtua heidän ympärillään olevien ihmisten toiveena on “One more year”.

Niinhän siinä taas kävi. Hannu lupautui jatkamaan seuran puheenjohtajana vielä vuoden. Vuosikokouksessa johtokuntaan tuli valituksi uusina henkilöinä Markus Hiukka, Kim Karjalainen ja Toni Snäll. Toivottakaamme heidät kaikki tervetulleiksi kehittämään golftoimintaa. Makella on jääpallossa menestyksekäs pelaaja- ja valmentajaura. Toivottavasti saamme hänestä hyvän lisän seuramme valmennus- ja junioritoimintaan. Make lähteekin kapteenimme Jukka Haarakosken kanssa golfohjaajan perustutkintoa suorittamaan. Kim Karjalainen, ex-jääpalloilija hänkin, on minulle tuttu jo 80-luvun alun jalkapallopeleistä. Otimme useasti yhteen, Kim liberona ja minä hyökkääjänä, TP-47:n ja Kemin Innon välisissä junnupeleissä. Jääkiekkoa pelannut Toni on tuttu näky Lapparin golfhallilla muiden “happislaisten” nuorten miesten joukossa.

Ei olekaan sattumaa, että “ruotsalaiset” voittivat meidät viime syksyn Raja-Ryder cupissa. Vaikka isot pojat pitävätkin joka toinen vuosi taukoa golfin klassikkokisasta, GM Jukka Ryhänen on luvannut järjestää meille tästä jokavuotisen tapahtuman. Myös palkintosummat ovat meidän kisassa samaa luokkaa kuin oikeassa Ryderissä. Eli mainetta ja kunniaa on luvassa. Pienenä anekdoottina voin mainita Nevalaisen Jannen ja Laukkasen Jarin välisen henkisen taiston. Janne puhui Jarille vain ruotsia kisan alkuvaiheessa. “Jartsa” ei tästä sulanut, vaan voitti kisan selvästi. Hän muisti myös mainita asiasta, kun pelasimme jälkipelit klubilla illalla.

Meidän omaan klassikkokisaan Bobby Mitchell Memoriaaliin on tarkoitus tulevana kesänä houkutella väkeä myös Tornion ulkopuolelta. Itse en ehtinyt Bobbyyn tutustua, mutta kuulin monilta torniolaisilta, kuinka hyvästä pelaajasta oli tosiaan kyse. Hänhän oli jaetulla toisella sijalla Mastersissa vuonna 1972. Myös Palsin Esa kertoi Memoriaalin palkintojenjaon yhteydessä kattavasti Bobbyn toiminnan vaikutuksesta meidän seuraamme. Itse tulen muistamaan hyvin Bobbyn viimeisen päivän. Täytin tuolloin 50 vuotta.

Järjestämme ensi kesänä myös kolme liiton kisaa. Perinteeksi muodostuneet junioreiden Challenge ja Future Tour osakilpailut heinäkuun alussa. Uutena kisana tulee Senioreiden Alue Tourin osakilpailu 6.8. Näihin kaikkiin kisoihin tarvitsemme toimitsijoita; forecadejä, pelinohjaajia, starttereita jne. ilmoitamme asiasta sitten lähempänä kisoja. Järjestämme klubilla 23.2. seuratuomarikurssin näitä kisoja silmällä pitäen. Mukaan mahtuu vielä. Ilmoittautuminen päättyy 15.2. Pidämme kauden alussa myös jäsenillemme sääntöillan, jossa käymme n. 20 uutta sääntöä läpi.

Ahkerat seniorimiehet ovat taas kunnostustöiden parissa. Tällä kertaa klubin lattia saa uuden pinnan. Juhani Rimpisalon ja hänen tiiminsä tuntien siinä ei kauaa nokka tuhise ja jälki on priimaa. Kaima on myös ahkeroinut Miikan kanssa halliyhtiön parissa. He ovat miettineet kuumeisesti toisen simulaattorin hankkimista. Tällä hetkellä yksi ei riitä kattamaan arki-iltojen prime-time aikaa eli 17-20, jolloin lähdöt ovat lähes poikkeuksetta varatut. Simulaattori on kuitenkin iso kustannus kaikkine laitteineen, ja kun hallivuokrakin nousee, yhtälö on kaikkea muuta kuin helppo. Onneksi halliyhtiö on aina ajan tasalla ja he (Miikka, Juhani R, Hannu ja Seppo Emas) kykenevät reagoimaan nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Juhanin ja Miikan järjestämät hallikisat ovat täydessä vauhdissa. Viikkokisaperiaatteella pyörivät kilpailut ovat hallin pyörimisen kannalta elinehto. Onneksi osanotto on tänäkin vuonna runsasta. Toki mukaan mahtuu vielä. Meidän “pressuunlyöjien” on syytä muistaa hallin edulliset käyttömaksut. Esimerkiksi Oulun alueella maksut ovat keskimäärin 3-kertaiset. Kiitokset talkooväelle ovat paikallaan.

Hallissa myös harjoitellaan. Vettaisen Mikalla ja minulla on kursseja tarjolla. Santa Clausissa prona toimiva Mika pääsi vuoden alussa golfopettajien “Hall of Fameen” eli hänet otettiin Suomen PGA:n jäseneksi. Onnittelut molemmista pesteistä Mika! Golfia voi harjoitella myös itsenäisesti tai kaverin kanssa. Nykyään youtube-kanavat ovat pullollaan erilaisia opetusvideoita. Viisasta olisikin aina keskittyä muutaman opettajan videoihin. Itse seuraan Clay Ballardia ja Alistair Davies’ia. Sama pätee harjoitteluunkin. Opettele aina yhtä asiaa kerrallaan. Muuten ajatus sekä toiminta puuroutuu ja harjoittelu voi kääntyä itseään vastaan.

Mutta nyt on vielä talvi ja nautitaan meidän neljästä vuodenajasta. En ole kenttämestarin kanssa vielä jutellut, mutta oman “kirjanpitoni” mukaan jääpolte ei ainakaan ole päässyt tuhoamaan greenejä. Vaikka välillä lumentulo meitä omakotitaloasujia harmittaakin, pitää muistaa, että griinit tykkäävät paksusta lämpösuojasta. Lumesta puheenollen, olen kahdenkin golfarin suusta kuullut seuraavanlaisen toiveen. Olisiko mahdollista järjestää klubilla jäsenillemme hiihtokisat. Jos Raja Ryder Cupista saatiin “sweduilta nekkuun”, sama ei tule toistumaan hiihtoviestissä. Haaste on heitetty…

 

Swingiterkuin,

Jussi Huusko

TORNIO GOLF

Tornio Golf Oy
Näräntie, 95400 Tornio
+358 16 431 711
toimisto@torniogolf.fi
Avoinna ma-su 9-19

RAVINTOLA & PROSHOP

016 431 711

CADDIEMASTER

016 431 711
toimisto@torniogolf.fi

OTA YHTEYTTÄ

  HINNASTO

  PAR 3

  10€

  Juniorit alle 21 v. 5€

  AIKUINEN 9 REIKÄÄ

  30€

  Juniorit 9 reikää 15€

  AIKUINEN 18 REIKÄÄ

  45€

  Juniorit 18 reikää 25€