JÄSENET

 

Meri-Lapin Golfklubin jäsenmaksut 2019

Jäsenmaksu: aikuiset 85€ ja juniorit 21€

 

Verottajan uusi ohjeistus tavarapalkintoihin kauden 2019 alusta

Amatöörikilpailuista voitetut tavarapalkinnot on jatkossa ilmoitettava verottajan tulorekisteriin. Ilmoitusvelvollisuus on kuitenkin kilpailun järjestäjällä eikä palkinnon saajalla.

Pelaajan muistilista:

  • Täytä palkinnonmaksulomakkeen kaikki kohdat huolellisesti heti kilpailun jälkeen.
  • Voit tehdä tulonhankkimisvähennyksen välittömistä kustannuksista (kuten osallistumismaksu ja matkakulut) OmaVero.fi-palvelussa.
  • Säilytä kaikki vähennetyt kulutositteet.

Tasoituskierros taskussasi – eBirdie sovellus puhelimeen

Kaudella 2019 golfari voi pelata virallisen tasoituskierroksen helpommin kuin koskaan käyttämällä eBirdien yhteydessä olevaa Golf GameBookin digitaalista tuloskorttia. Ominaisuuden saa käyttöön päivittämällä eBirdien.

Tasoituskierros laitetaan päälle Golf GameBookin pelivalikosta, kun peli on ensin normaalisti luotu ja kenttä valittu.

Tulosten syöttö tapahtuu entiseen tapaan. Pelin lopettamisen jälkeen tuloksia voi vielä tarkistaa ja muokata. Lopuksi merkitsijä kuittaa nimellään tuloskortin aitouden. Lähetettyäsi tuloskortin tasoitus päivittyy suoraan kotiseuraan, Golfliiton tietokantoihin sekä sovelluksiin.

Tarkemmat ohjeet tasoituskierroksen syöttämiseen löydät linkin takaa https://golfgamebook.com/fi/tasoituskierros/?utm_source=Suomen+Golfliiton+pelaajakirje+2%2F2019&utm_medium=email&utm_campaign=

TIEDOTE SEURAN JÄSENILLE

Golfkummi-toiminta:
Golfliitto kampanjoi uusien harrastajien eteen, joten golfkummien on aika järjestäytyä. Tavoite on saada uusia harrastajia lajin pariin sekä tehdä lajia tutuksi myös heille jotka eivät välttämättä lajin pariin jää, mutta voivat olla mahdollisia lajin seuraajia ja tulevien harrastajien isejä ja äitejä. Golf lajina tarvitsee profiilinnostoa ja tietoisuuden lisäämistä.
Golfkummeista löytyy lista caddiemasterilta ja www-sivuilta. Golfkummin on tarkoitus käydä uusien greencardilaisten kanssa pelaamassa useammankin kerran jotta sujuva pelityyli saavutetaan.

Golfkummin tehtävä:
Kutsua uusia ihmisiä kokeilemaan lajia tuoden heidät ensin rangelle kokeilemaan lyömistä. Golfkummi saa käyttöönsä poletteja ja seuralta mailoja. Golfkummin on ohjeistettava kokeilijaa oikeaoppiseen lyöntiin, jotta väärää lihasmuistia ei syntyisi, jota green card -kurssilla on vaikea kitkeä pois. Jos ja kun lyönti on kuosissa, golfkummi voi viedä kandidaattinsa par 3 kentälle ja kokeilla kahden väylän verran ilmaiseksi. Mikäli kandidaatti tämän jälkeen haluaa pelata enemmän, suorittaa hän itse maksun caddiemasterille.
Par 3:lla golfkummi kertoo sääntöjä ja käytäntöjä pelin keskellä ja opettaa alastulo- ja lyöntijälkien paikkaamisen.

Golfkummi kertoo jokaiselle kandidaatille alkavista green card-kursseista ja esittelee opettajalle tai antaa tämän yhteystiedot.

Ohjeistus isolle kentälle mentäessä:

Golfkummi valitsee harkitusti lähtöajan välttäen ruuhkaisinta aikaa ja sulkee kaksi lähtöaikaa perästään.
Ensimmäiset kaksi väylää ohjeistetaan käytäntöjä ja tavoitellaan rauhallista ja keskittynyttä lyöntiä sekä muita käytäntöjä kentällä. Väylältä 2 jatketaan väylälle 7 josta eteenpäin keskitytään pelitempoon. Kiireentuntu on ensimmäinen mikä tappaa lyönnistä tarkkuuden ja sähläämiseenhän kuluu aikaa. Tärkein tavoite pelitempon löytämiseksi on lyöntiin keskittyminen ja reipas kävelytempo samalla suunnitellen seuraavaa lyöntiä. Väylät 8 ja 9 pelataan normaalitempoon, mutta lempeällä otteella että kandidaatille ei saa iskostua mieleen ensimmäisenä se ”hätä ja kiire”, muuten se harrastus jää siihen. Kuka haluaa tulla golkentälle stressaantumaan ja vielä maksaa siitä???

Ohjeistus seuran jäsenille:

Suhtaudu golfkummin toimintaan kunnioittaen, sillä hän tuo lajin pariin harrastajia ja siten uusia maksajia kentän ylläpitoon. Jos huomaat kentällä golfkummin työssään (oranssi lippu kärryssään), ole kärsivällinen ja kunnioita uusia harrastajia. Heillä on monta uutta asiaa opittavana ja hyvä pelitempo ei kehity yhdessä päivässä varsinkaan kun lyöntikään ei ole vielä hioutunut. Uudelle kandidaatille pitäisi jäädä halu tulla uudestaan ja päätavoitehan on pelitempo ja viihtyminen kentällä. Kuka haluaa tulla golkentälle stressaantumaan ja vielä maksaa siitä??? Jokainen varmasti muistaa miltä se peli tuntui silloin kun itse aloitti.

Golfkummin check-lista:

  • Rangella opastus oikeaan lyöntiin (swingi, chippi & putti)
  • Par 3:lla väylätyöskentelyä (mm. Hiljaisuus lyötäessä, lyönti- ja alastulojälkien korjaus)
  • Green card-kurssi-info
  • Isolla kentällä tasaisesti syöttäen sääntöjä, pallon seuraamista, seuraavan lyönnin suunnittelua ääneen kummin kanssa siirryttäessä seuraavalle lyöntipaikalle ja lopulta reipas pelitempo, kun keskittyminen lyöntiin on saavutettu
  • Kannustava positiivinen asenne J Täydellisyys ei ole saavutettavissa vasta-alkajallakaan, joten liika yrittäminen stressaa sekä kummia että kummattavaa. Hyvä on täysin riittävä tavoite kun kerta kentällä pysytään.
  • Kärsivällinen ote, ei kaikkea tietoa kerralla. Ihmisen omaksumiskyky on rajallinen.

Tiedotteen ja tarkistuslistan laati golfkummi Susanna Söder 0503758972

TORNIO GOLF

Tornio Golf Oy
Näräntie, 95400 Tornio
+358 16 431 711
toimisto@torniogolf.fi

RAVINTOLA & PROSHOP

016 431 711

CADDIEMASTER

016 431 711
toimisto@torniogolf.fi

OTA YHTEYTTÄ

HINNASTO

PAR 3

10€

Juniorit alle 21 v. 5€

AIKUINEN 9 REIKÄÄ

35€

Juniorit 9 reikää 20€

AIKUINEN 18 REIKÄÄ

arkisin 50€
viikonloppuisin 55€

Juniorit 18 reikää 30€