NAISTOIMIKUNNAN KUULUMISIA

 

Kauden 2020 suunnitelmat

Naistentiistait isolla kentällä alkavat ensi tiistain 16.6. ja koko kesän Naistentiistait on lisätty kisakalenteriin.

Pohjoisen alueen naisjoukkueiden kisa on Virpiniemessä sunnuntaina 19.7. ja tavoitteena on saada meiltäkin ainakin viisi naista mukaan. Kilpailu on joukkuekisa, johon lasketaan viiden parhaan pelaajan tulos / osallistuva seura. Kisa on tämä tiedon mukaan yhteislähtönä klo 12.

Looking For Men –kisa omalla kentällämme pelataan heinäkuun viimeisenä sunnuntaina 26.7. Erillinen kisakutsu lisätty kilpailu- ja tapahtumakalenteriimme.

Suunnittelimme myös syysretkeä johonkin lähikentistämme, koska yhteinen kevätretki peruuntui tältä keväältä. Tämän osalta suunnittelu ja ideointi jatkuu kesän aikana.

 

 

Kauden päätöskisa ja illallinen 17.9.2019

Naistoimikunnan osalta Naistenillat päättyivät tiistaina 17.9.2019 pelattuun päätöskisaan par3-kentällä. Ilta aloitettiin lasilla kuohuviiniä ja yhteiskuvalla. Tämän jälkeen suuntamisemme kisaamaan par3-kentälle. Mukana oli 15 aktiivista naista pelaamassa ja 16 kauden päätösillallisella. Päätöskisan voittoon pelasi Henna tuloksella 33 löyntiä ja toiseksi sijoittunut Merja jäi vain lyönnin päähän.
Illallisella nautimme poropiirasta ja kahta erilaista salaattia sekä patonkia ja palanpainikkeeksi oli jokaisen valinnan mukaan vettä, viiniä, olutta (myös alkoholitonta) ja siideriä.

Illallisen yhteydessä Leila esitteli kauden MLKG:n naisten oman taloustilanteen sekä yhteenvedon järjestetyistä naistenilloista, joita oli yhteensä kesän aikana 14 ja kävijöitä oli keskimäärin 10/naistenilta. Taloustilanne oli positiivinen ja päätimme, että Looking for Men -kisa tullaan järjestämään myös ensi kesänä ja Lady-kapteeni huolehtii kisan ensi kesän kalenteriin hyvissä ajoin yhdessä Kilpailutoimikunnan ja muiden tahojen kanssa.

Ajatuksissa oli, että ensi keväänä Ladyjen yhteinen viikonlopun pelireissu järjestettäisiin jo toukokuun puolenvälin teinoilla, koska parina viime vuotena pelikausi on aloitettu omalla kentällemme jo hyvissä ajoin toukokuussa. Naisten whatsapp ryhmässä ajankohtaista tiedottamista jatketaan myös talvikaudella.

MLGK:n Lady-kapteeniksi valittiin vuodelle 2020 Henna Ekonoja.

 

Looking for Men -kisa 25.8.2019

Muutaman vuoden tauon jälkeen pelasimme Looking for Men -kisan. Kisaan osallistui yksitoista joukkuetta. Sääennuste uhitteli meitä pahasti, mutta onneksi selvisimme yhdeksän reiän Texas scramblestä lähes kuivin vaattein ja varustein. Voittajaksi pelasi Sari Keskimaulan joukkue, jossa miespalaajat olivat Tommi Grundström ja Janne Nevalainen. Voittajajoukkueen nettotulos oli 28. Koko tuloslista löytyy https://mlgk.nexgolf.fi/mlgk/tournaments.nxg?r=818

Kilpailu sai sen verran hyvän vastaanoton, että pyrimme naistoimikunnan voimin järjestämään kisan myöskin ensi kesänä ja sunnuntai osoittautui hyväksi pelipäiväksi.

 

Ilta-/yögolfkierros 16.7.2019

Pelasimme 16:sta ladyn porukalla ilta-/yögolfkierroksen alkaen tiistain 16.7.2019 puolella. Sää suorastaan helli meitä, paitsi auringon laskettua melkein näkymättömiin lämpötila putosi noin 10 asteen tienoille. Tuuleton sää koko kierroksen. Kenttä aivan loistavassa kunnossa ja edes viheröille osittain osunut automaattikastelu ei niitä kovinkaan paljon hidastanut.

Eija oli loihtinut 12.-13. väylien välillä olevalle tulipaikalle mitä maittavimman ja kattavimmin yöpalan. Tarjolla oli ruisleipää suolalohella tai kylmäsavuporolla, grillimakkaraa, mansikoita, vaahtokarkkeja, suklaasuukkoja ja palanpainikkeena kuoharia, olutta, limsaa ja makuvissyä. Tulet tulipaikalle ja makkaran paistosta huolehtivat Kari ”Sipe” Haimila ja Mikko Kaartinen. Mikko otti myös ryhmäkuvat iloisesta ja innostuneesta peliporukasta. Kuvia kierrokselta alla (kuvien julkaisuun on luvat kuvaajilta: Anne, Susanna, Elina, Pia ja Helena, sekä kaikilta kuvissa olevilta).

Kaikkien osallistuneiden kierroksen aikana, yöpalalla ja kierroksen jälkeisten whatsapp-viestien peursteella tapahtuma oli mukava ja onnistunut. Tulemme varmastikin aloittamaan tästä uuden perinteen, joten ensi kesänä tiedossa hyvin todennäköisesti jälleen pelaamme ilta-/yökierroksen.

Mukana olivat Ritva Angeria, Elina Aro, Henna Ekonoja, Marja-Leena ”Marre” Haimila, Sirpa Heikka-Honkola, Leila Kaartinen, Pia Kursukangas, Anne Kurtti, Eija Pasula, Merja Rantamaula, Hilkka Stock, Susanna Söder, Minna Taskila, Helena Vartiainen, Anna-Kaisa Vehviläinen ja Riitta ”Milla” Weckström.

 

 

Päivityksiä 3.7.2019

Naisten peli-ilta tiistaina 16.7.2019 alkaa klo 20:00 ja pelaamme yögolfia. Ilmoittautuminen Nexgolfissa tapahtumaan auki 16.7.2019 klo 14:00 saakka.

”Looking for Men” -kisa päätettiin lisätä kilpailukalenteriin tälle vuodelle. Kisa on sunnuntaina 25.8.2019 klo 14:00 alkaen. Pelimuotona Texas-scramble kolmehenkisin joukkuein. Nyt kaikki ladyt keräämään joukkue kasaan ja mukaan kisaan. Joukkueessa ei saa olla oma avio-, aviopuoliso tai hellu.

 

Paltamossa 24.-26.5.2019

Tämän kevään pelireissumme suuntautui Paltamoon 24.-26.5.2019. Mukana reissussa olivat Eija, Helena, Leila ja Marre ja reissuun lähdimme perjantaina noin klo 12:00 kahdella autolla. Ensimmäinen kierros pelattiin jo perjantaina, kun olimme saaneet majoituksen.

Lauantain pelikierrokselle lähdimme ennen puolta päivää, jotta ehdimme jännittämään Leijonien MM välieräpeliä. Illalla saunottiin ja syötiin hyvin. Sunnuntaina lähdimme peliviikonlopun kolmannelle kierrokselle klo 9:00 jälkeen. Kierroksen jälkeen nautimme lounaan ja lähdimme ajamaan kotiin, jotta ehdimme hyvissä ajoin katsomaan MM jääkiekon finaalia.

 

 

Terveisin,
Eija, Helena, Leila ja Marre

NAISTEN TIISTAIT

Päivitys 17.5.2019

Naisten tiistait on merkitty kilpailu- / tapahtumakalenteriin, https://mlgk.nexgolf.fi/mlgk/tournaments.nxg
Tarkoitus on aloittaa yhteiset Naisten tiistait 28.5.2019. Kalenteri, johon merkitä itselleen sopivan tiistain järjestämisen osalta, löytyy klubilta ”Seniorit tiedottaa” vasemmalta puolen. Kalenterissa on myös merkitty, mihin aikaan aloitetaan. Nexgolfin kautta ilmoittautuminen ko. päivänä klo 12:00 saakka.

24.-26.5.2019 viisi aktiivista naista on lähdössä Paltamoon pelaamaan viikonlopuksi. Tästä reissusta enemmän tunnelmia myöhemmin.

Toivottavasti edessä on pitkä ja säiden osalta hieno golfkesä.

Terveisin,
Henna


 

Naisten tiistait, peli-illat, on merkitään kilpailukalenteriin kaudelle 2019, kun MLGK:n kilpailukalenteri julkaistaan.

Naisten tiistai-illat aloitetaan 2019, kun pelaaminen kentällä on mahdollista. Kevään ensimmäinen yhteinen tapaaminen pyritään järjestämään huhti-toukokuussa klubilla.

Tavoite on, että (touko-) kesäkuun ajan pelaamme tiistaisin klo 18:30 alkaen, heinäkuusta elokuun puoliväliin klo 18:00 alkaen ja siitä eteenpäin syyskuun loppuun klo 17:00 alkaen.
Tiistain peli-iltaan voi ilmoittautua aina keskiviikosta lähtien ensi tiistain klo 12:00 saakka joko Nexgolfissa tai soittamalla caddiemasterille. Caddiemaster vapauttaa sitten ylimääräiset varatut ajat, kun illan osanottajat ovat tiedossa.

Naisten iltojen järjestelyvastuun voi merkata klubilla olevaan paperiin, toimiston oven vieressä oleva ilmoitustaulu. Ja entiseen tapaan, illan järjestämisen voi hoitaa myös pareittain.

Tervetuloa kaikki mukaan!

Mukavia peli-iltoja,
Henna, lady-kapteeni

Toimintasuunnitelma 2019

Naiset osallistuvat talvella Meri-Lapin Golfhallissa yhteiseen harjoitteluun tulevana talvikautena sekä Jussi Huuskon että Mika Vettaisen koulutusryhmissä. Ennen golfkauden 2019 aloitusta on tavoitteena tavata klubilla.

Kauden 2019 naiset pyrkivät aloittamaan perinteisesti kevätretkellä johonkin lähikentälle, jossa pelaaminen on mahdollista aikaisemmin kuin meidän omalla kotikentällä. Retken ajankohtaa ei ole sovittuna.

Naisten peli-illat tullaan järjestämään myös koko kesäkauden ajan erilaisine kilpailuvariaatioineen tiistaisin. Yritämme järjestää muutaman vuoden tauon jälkeen Looking for Men –kisan, joka on jäänyt kausilla 2016-2018 väliin. Naiset talkoilevat kukkien ja klubin sisätilojen viihtyvyyden suhteen edelleen.

2019 kaudella pyrimme edelleen saamaan lisää naisgolffareita lajin pariin, tämä myös Suomen Golfliiton tavoitteena tuleville kausille, 10000 uutta naisgolfaria vuoteen 2020 mennessä. Tämä naisgolfareiden määrän kasvattaminen vaatii panostusta tosin koko seuralta. Pohjoisen alueen ladykapteenit tapaavat todennäköisesti heti kauden alussa jollain kentällä.

Kansallisen golfviikon aikataulu 2019 on vielä avoinna, mutta naistoimikunta pyrkii osallistumaan tämän viikon tapahtumiin mahdollisuuksien mukaan. Naisten ja tyttöjen avointen ovien tapahtuma on tarkoitus järjestää kesällä 2019, joko golfviikon yhteydessä tai omana tapahtuman.

 

Toimintakertomus 2018

Talvikaudella naiset osallistuivat Meri-Lapin Golfhallilla talviharjoitteluun kerran viikossa tunnin Mika Vettaisen vetämissä harjoituksissa. Naiset kokoontuivat ulkoilun ja ruokailun merkeissä Kemissä lauantaina 7.4.2018. Päivän ulkoilua suosi todella kaunis keväinen sää. Alkukauden pelireissu oli Kalajoella 25.-27.5.2018 ja mukana oli viisi naistoimikunnan aktiivista ja kaksi tyttöjunnua.

Ensimmäinen tiistaipeli-ilta oli aikaisin, eli 29.5.2018 ja pääsimme kauden aikana pelaamaan aina 25.9.2018 saakka. Pelaajia oli keskimäärin 11 / tiistai. Kansallisen Golfviikon aikana sunnuntaipäivän teemana oli Naisten ja tyttöjen sunnuntai loistavassa säässä. Päivän ohjelmassa oli opastaa innokkaita golfin saloihin rangella ja pelaamalla muutama väylä par3-kentällä. Mukana päivässä oli 14 henkilöä, osalla heistä oli jo aiemmin vähän kokemusta golfista.

Naisten iltojen päätös oli aiemmilta vuosilta poiketen vasta varsinaisen pelikauden päätyttyä 12.10.2018, yhteisellä illallisella. Illallisella sovimme, että halukkaille yritetään saada järjestettyä talviharjoittelua golfhallille Jussi Huuskon ja/tai Mika Vettaisen johdolla. Naisten kapteenina kaudella 2019 jatkaa Henna Ekonoja.

 

Toimintasuunnitelma 2018

Naiset osallistuvat talvella Meri-Lapin Golfhallissa yhteiseen harjoitteluun talvikaudella. Ennen golfkauden 2018 aloitusta naisten on tavoitteena tavata lauantaina 7.4.2018 Kemissä ulkoilun ja ruoanlaiton merkeissä.

Kauden 2018 naiset pyrkivät aloittamaan perinteisesti kevätretkellä johonkin lähikentälle, jossa pelaaminen on mahdollista aikaisemmin kuin meidän omalla kotikentällä. Retken ajankohdaksi sovimme kauden 2017 päätösillallisella toukokuun viikonlopun 25.-27.5.2018.

Naisten peli-illat tullaan järjestämään myös koko kesäkauden ajan erilaisine kilpailuvariaatioineen tiistaisin. Ja tulevana kesänä pelaamme perinteisen Looking for Men –kisan, joka jäi väliin 2016 ja 2017 sääolosuhteiden ja muiden haasteiden vuoksi. Naiset talkoilevat 2018 edelleen kukkien ja klubin sisätilojen viihtyvyyden osalta.

2018 kaudella pyrimme samaan lisää naisgolffareita lajin pariin, tämä myös Suomen Golfliiton tavoitteena tuleville kausille, 10000 uutta naisgolfaria vuoteen 2020 mennessä. Tämä naisgolfareiden määrän kasvattaminen vaatii panostusta tosin koko seuralta. Lisäksi pohjoisen alueen golfseurojen ladykapteenien tapaamisessa oli kiinnostusta pohjoisten seurojen naisille tarkoitetusta ’yön yli’ kestävästä pelireissusta.

Kansallisen golfviikon aikataulu 2018 on vielä avoinna, mutta naistoimikunta pyrkii osallistumaan tämän viikon tapahtumiin mahdollisuuksien mukaan. Myös naisten ja tyttöjen avointen ovien tapahtuma on tarkoitus järjestää kesällä 2018. Kesällä 2017 tilaisuudessa oli 13 tyttöä/naista, jotka olivat tutustumassa lajiin.

TORNIO GOLF

Tornio Golf Oy
Näräntie, 95400 Tornio
+358 16 431 711
toimisto@torniogolf.fi

RAVINTOLA & PROSHOP

016 431 711

CADDIEMASTER

016 431 711
toimisto@torniogolf.fi

OTA YHTEYTTÄ

  HINNASTO

  PAR 3

  10€

  Juniorit alle 21 v. 5€

  AIKUINEN 9 REIKÄÄ

  35€

  Juniorit 9 reikää 20€

  AIKUINEN 18 REIKÄÄ

  arkisin 50€
  viikonloppuisin 55€

  Juniorit 18 reikää 30€