KILPAILU- JA TAPAHTUMAKALENTERI 2019

 

Kauden 2019 kilpailu- ja tapahtumakalenteri löytyy http://www.nexgolf.fi/mlgk/tournaments.nxg

Kalenteriin voi tulla muutoksia kauden aikana.

Linkki kilpailu- ja tapahtumakalenteriin löytyy myös etusivun oikeasta laidasta Nexgolf-linkin yläpuolelta

Poikkeavista kilpailumaksuista ilmoitetaan kilpailun tiedoissa viimeistään viikkoa ennen kisaa.

Kilpailumaksu yleensä sisältää ruoan kierroksen jälkeen, ellei toisin kilpailukalenterin kilpailukuvauksessa mainita.

MLGK pidättää oikeudet kalenterin muutoksiin.

YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET

 

Myöhästyminen

Rangaistus alle 5 minuutin myöhästymisestä todellisesta lähtöajasta on 2 lyöntiä ensimmäisellä reiällä. Yli 5 minuutin myöhästyminen johtaa kilpailusta sulkemiseen.

Hidas peli

Jos ryhmä jää laaditusta aikataulusta ja hidastelu ei johdu ohituksesta, pelaajille ilmoitetaan, että he joutuvat aikatarkkailuun. Mikäli pelaaja käyttää lyöntiinsä tämän jälkeen aikaa enemmän kuin 40 sekuntia siitä, kun hänen vuoronsa oli pelata palloa, saa pelaaja rangaistuksen säännön 5.6a (kohtuuton pelin viivyttäminen) mukaisesti.

Rngaistus ensimmäisestä rikkeestä: Yhden lyönnin rangaistus.
Rangaistus toisesta rikkeestä: Kahden lyönnin rangaistus.
Rangaistus kolmannesta rikkeestä: Tuloksen hylkääminen

Harjoittelu

Säännön 5.5 Harjoittelu kierroksen aikana tai kun peli on keskeytetty mukaisesti toimittava.

Ratkaisut tasatulostilanteessa

Tasoituksellinen lyöntipeli, pienemmän tasoituksen (slope) omaava. Mikäli tasoituksetkin samat, niin sovelletaan alla kuvattua matemaattista menetelmää.

Scratch-lyöntipeli, matemaattinen menetelmä:

  1. 18-reiän kilpailu, tasatulosten välillä voittaa se, jolla on paras viimeisten yhdeksän (9) reiän tulos, sen jälkeen paras viimeisten kuuden (6) reiän tulos, sitten paras viimeisten kolmen (3) reiän tulos ja lopuksi arpa
  2. 36-reiän kilpailu, tasatuloksen ratkaisee viimeisen 18-reiän tulos ja sen jälkeen paras viimeisten yhdeksän (9) reiän tulos, sen jälkeen paras viimeisten kuuden (6) reiän tulos, sitten paras viimeisten kolmen (3) reiän tulos ja lopuksi arpa
  3. 54- ja 72-reiän kilpailu, tasatuloksissa ratkaisee paras viimeisen 36-reiän tulos, viimeisen18-reiän tulos ja sen jälkeen paras viimeisten yhdeksän (9) reiän tulos, sen jälkeen paras viimeisten kuuden (6) reiän tulos, sitten paras viimeisten kolmen (3) reiän tulos ja lopuksi arpa
  4. Seuran lyöntipelimestaruuskilpailuissa ratkaistaan sijat 1-3 aina välittömästi suoritettavalla sudden death-uusinnalla lyöntipelin säännöin. Lähtökohtaisesti pelataan väylät 1., 2., 3., 7., 8., 9.

GOLFAUTON KÄYTTÖ

Kilpailuissa golfauton käyttö on sallittu lääkärintodistusta vastaan.
Veteraani-iässä (65v.) olevat pelaajat voivat käyttää autoa perustelluista syistä ilman lääkärintodistustakin. Poikkeusluvan golfauton käyttöön voi myöntää seuran hallituksen puheenjohtaja koko kaudeksi tai kilpailunjohtaja kilpailukohtaisesti.

KÄYTTÄYTYMINEN

Jos pelaajan katsotaan rikkoneen golfetikettiä, niin kilpailutoimikunnalla on oikeus rikkeen vakavuudesta riippuen joko antaa pelaajalle huomautus, varoitus tai sulkea kilpailusta. Törkeän etikettirikkeen kohdalla voidaan harkita kilpailukieltoa määräajaksi. Törkeäksi rikkomukseksi katsotaan toiminta, joka aiheuttaa turvallisuusriskin muille pelaajille.

SÄÄNTÖVILPPI

Tietoinen sääntövilppi on vakava rikkomus ja se sulkee pelaajan pois kilpailusta. Törkeä vilppi johtaa ankarimpiin seuraamuksiin ja käsitellään erikseen kapteenin johdolla.

 

Terveisin
MLGK:n kilpailutoimikunta

TORNIO GOLF

Tornio Golf Oy
Näräntie, 95400 Tornio
+358 16 431 711
toimisto@torniogolf.fi

RAVINTOLA & PROSHOP

016 431 711

CADDIEMASTER

016 431 711
toimisto@torniogolf.fi

OTA YHTEYTTÄ

HINNASTO

PAR 3

10€

Juniorit alle 21 v. 5€

AIKUINEN 9 REIKÄÄ

35€

Juniorit 9 reikää 20€

AIKUINEN 18 REIKÄÄ

arkisin 50€
viikonloppuisin 55€

Juniorit 18 reikää 30€