KILPAILU- JA TAPAHTUMAKALENTERI 2019

 

Kauden 2019 kilpailu- ja tapahtumakalenteri löytyy http://www.nexgolf.fi/mlgk/tournaments.nxg

Kalenteria päivitetään koko ajan, kun kilpailutapahtumia saadaan sovittua järjestäjätahojen ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Linkki kilpailu- ja tapahtumakalenteriin löytyy myös etusivun oikeasta laidasta Nexgolf-linkin yläpuolelta

Poikkeavista kilpailumaksuista ilmoitetaan kilpailun tiedoissa viimeistään viikkoa ennen kisaa.

Kilpailumaksu yleensä sisältää ruoan kierroksen jälkeen, ellei toisin kilpailukalenterin kilpailukuvauksessa mainita.

MLGK pidättää oikeudet kalenterin muutoksiin.

YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET

 

Myöhästyminen

Rangaistus alle 5 minuutin myöhästymisestä todellisesta lähtöajasta on 2 lyöntiä ensimmäisellä reiällä. Yli 5 minuutin myöhästyminen johtaa kilpailusta sulkemiseen.

Hidas peli

Jos ryhmä jää laaditusta aikataulusta ja hidastelu ei johdu ohituksesta, pelaajille ilmoitetaan, että he joutuvat aikatarkkailuun. Mikäli pelaaja käyttää lyöntiinsä tämän jälkeen aikaa enemmän kuin 40 sekuntia siitä, kun hänen vuoronsa oli pelata palloa, saa pelaaja rangaistuksen säännön 6-7 (tarpeeton viivyttely) mukaisesti.

Ensimmäinen rikkomus: Yksi lyönti.
Toinen rikkomus: Kaksi lyöntiä.
Useampi rikkomus: Pelistä sulkeminen.

Harjoittelu

Pelaaja ei saa harjoitella kilpailukentällä tai kokeilla kentän minkään viheriön pintaa ennen kierrosta kilpailupäivänä. Kun perättäisinä päivinä pelataan vähintään kaksi lyöntipelikierrosta, kilpailija ei saa kierrosten välillä harjoitella kentällä tai kokeilla kentän viheriöiden pintaa. (sääntö 7-1, b)

Ratkaisut tasatulostilanteessa

Tasoituksellinen lyöntipeli, pienemmän tasoituksen (slope) omaava. Mikäli tasoituksetkin samat, niin sovelletaan alla kuvattua matemaattista menetelmää.

Scratch-lyöntipeli, matemaattinen menetelmä:

  1. 18-reiän kilpailu, tasatulosten välillä voittaa se, jolla on paras viimeisten yhdeksän (9) reiän tulos, sen jälkeen paras viimeisten kuuden (6) reiän tulos, sitten paras viimeisten kolmen (3) reiän tulos ja lopuksi arpa
  2. 36-reiän kilpailu, tasatuloksen ratkaisee viimeisen 18-reiän tulos ja sen jälkeen paras viimeisten yhdeksän (9) reiän tulos, sen jälkeen paras viimeisten kuuden (6) reiän tulos, sitten paras viimeisten kolmen (3) reiän tulos ja lopuksi arpa
  3. 54- ja 72-reiän kilpailu, tasatuloksissa ratkaisee paras viimeisen 36-reiän tulos, viimeisen18-reiän tulos ja sen jälkeen paras viimeisten yhdeksän (9) reiän tulos, sen jälkeen paras viimeisten kuuden (6) reiän tulos, sitten paras viimeisten kolmen (3) reiän tulos ja lopuksi arpa
  4. Seuran lyöntipelimestaruuskilpailuissa ratkaistaan sijat 1-3 aina välittömästi suoritettavalla sudden death-uusinnalla lyöntipelin säännöin. Lähtökohtaisesti pelataan väylät 1., 2., 3., 7., 8., 9.

GOLFAUTON KÄYTTÖ

Kilpailuissa golfauton käyttö on sallittu lääkärintodistusta vastaan.
Veteraani-iässä (65v.) olevat pelaajat voivat käyttää autoa perustelluista syistä ilman lääkärintodistustakin. Poikkeusluvan golfauton käyttöön voi myöntää seuran hallituksen puheenjohtaja koko kaudeksi tai kilpailunjohtaja kilpailukohtaisesti.

KÄYTTÄYTYMINEN

Jos pelaajan katsotaan rikkoneen golfetikettiä, niin kilpailutoimikunnalla on oikeus rikkeen vakavuudesta riippuen joko antaa pelaajalle huomautus, varoitus tai sulkea kilpailusta. Törkeän etikettirikkeen kohdalla voidaan harkita kilpailukieltoa määräajaksi. Törkeäksi rikkomukseksi katsotaan toiminta, joka aiheuttaa turvallisuusriskin muille pelaajille.

SÄÄNTÖVILPPI

Tietoinen sääntövilppi on vakava rikkomus ja se sulkee pelaajan pois kilpailusta. Törkeä vilppi johtaa ankarimpiin seuraamuksiin ja käsitellään erikseen kapteenin johdolla.

 

Terveisin
MLGK:n kilpailutoimikunta

TORNIO GOLF

Tornio Golf Oy
Näräntie, 95400 Tornio
+358 16 431 711
toimisto@torniogolf.fi
Avoinna ma-su 10-16

RAVINTOLA & PROSHOP

016 431 711

CADDIEMASTER

016 431 711
toimisto@torniogolf.fi

OTA YHTEYTTÄ

HINNASTO

PAR 3

10€

Juniorit alle 21 v. 5€

AIKUINEN 9 REIKÄÄ

30€

Juniorit 9 reikää 15€

AIKUINEN 18 REIKÄÄ

45€

Juniorit 18 reikää 25€