MLGK:n SENIORIT

 

TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2021   

                  

 1. Kilpailutoiminta
 • Viikkokilpailut tullaan järjestämään pääosin iltaisin aikalähtöinä ja ilmeisesti pistebogey-pelitapaa käyttäen.
 • Suunnitellaan mahdollisuus, että kerran kuukaudessa pidetään yhteinen viikkokisa kemiläisten kanssa vuoroin kummankin kentällä.
 • Yhteistyötä KGK/MLGK jatketaan paripeleinä samalla tavalla kuin kesällä 2020. Myös hallilla toteutetaan viime keväänä keskeytynyt simulattorikisa seurojen senioreiden kesken.
 • Pohjoisen alueen senioreiden yhteisiin golftapahtumiin osallistutaan  (mm. LappiCup , SGS ja aluetourit).  Niiden toteutustapaa pyritään kehittämään.
 • Yhteistyö Norrbottenin golfseurojen senioreiden kanssa pyritään käynnistämään uudelleen.
 • Golfhallilla jatketaan kilpailutoimintaa jo vakiintuneella tavalla.

Viikkokilpailut ja muut senioreiden kilpailut ilmoitetaan kilpailukalentereissa, senioreiden kotisivuilla ja WhatsApp-ryhmissä.

 

 1. Koulutus ja harjoittelu
 • Sähköinen tuloskortti (game book) tulee Tornioonkin. Sen käyttöönottoon perehdytetään ja kannustetaan seniorit.
 • Senioritoimikunnalla olisi hyvä olla omat käyttäjätunnukset ja –oikeudet Nexgolfiin ja kotisivujen käyttöjärjestelmiin sekä koulutus näihin.
 • Varaudutaan siihen, että seniorit kilpailuissa voivat tukea CM:n tulospalveluita.
 • Senioritkin tarvitsevat koulutusta ja eri osa-alueilla lyöntiharjoitusta siinä missä junioritkin ja samaan hintaan seuran järjestämänä/ kustantamana. Eli esitämme, että kesän 2020 tapaa jatketaan ja laajennetaan myös talvella tapahtuvaksi.
 • Golfaamista lopettelevia tai vähän pelaavia senioreita aktivoidaan. Pyritään edistämään golfin tuntemista osallistumalla esim. eläkeläismessuille ja -tapahtumiin.
 • Syksyn yhteinen golfmatka toteutetaan

 

 1. Tiedottaminen
 • Kesällä 2019 käyttöön otettua viikkotiedottamista jatketaan.
 • Nykyisellään sekä kenttäyhtiön että seuran tiedottaminen perustuu erilaisiin WhatsApp-ryhmiin sekä Facebookiin. Tämä eriarvoistaa tiedonkulun. Osallistumme mielellämme yhteisen tiedottamisen kehittämiseen.

 

 1. Talkootoiminta
 • Monissa golfyhteisöissä talkootoiminnalla on pystytty pitämään osakkeenomistajien ja pelaajien kausimaksut kohtuullisina ja myös kehittämään kenttää. Torniossa ei ole sellaista toimivaa kenttätoimikuntaa, joka suunnittelisi ja toteuttaisi kustannustehokasta kentänhoitoa ja talkootyötä. Pyrimme edelleen siihen, että kenttätoimikunta perustetaan ja että saamme siihen oman edustajamme.

 

 

TOIMINTAKERTOMUS KAUDESTA 2020                                                   

Senioritoimikunta ja kokoukset

Senioritoimikunnan kokoonpano oli sama kuin edellisvuonna eli pj. Veli-Antti Kivilinna, varapj. Seppo Emas ja muut jäsenet Pentti Leipälä, Harri Mikkola, Pertti Rahko, Mikko Rahkola ja Eila Toikka. Jokaisella on oma vastuualueensa. Hallituksen tukihenkilöinä ovat olleet Veijo Isometsä, Juhani Rimpisalon ja Erkki Heilala. Kokouksiimme on osallistunut aina myös MLKG:n pj. Hannu Keskitalo.

Kauden aikana kokouksia koko toimikunta piti vain kolme kertaa. Pienempinä ryhminä on kokoiltu useita kertoja.

LappiCup-tapahtuman yhteyshenkilönä ja järjestäjänä on ollut Veijo Isometsä.

MLGK:n johtokunnan kokouksiin kutsuttuna on osallistunut pj.

 

Toimintaa ja koulutusta

Koronatilanteen takia emme ole järjestäneet koulutustilaisuuksia.

Syksyn pelimatka tehtiin Leville 22.-23.8. ja siihen osallistui 18 senioria. Seura tuki matkaamme summalla, jolla maksettiin yhteiskuljetus. Muut kulut maksoivat jokainen itse.

Seuran järjestämää ja kustantamaa golfin pelaamiskoulutusta on senioreille ollut tarjoilla kesän aikana kouluttajana Jussi Huusko.  Talvella golfhallissa toimi muutamista senioreista kostuva harjoitusryhmä, mutta se kuihtui kokoon koronarajoitusten takia.

 

Kilpailut

VIIKKOKISAT pelattiin alkukauden ajan torstaisin päiväsaikaan vapaina lähtöinä. Tämä tapa ei vaikuta hyvältä, vaikka se koronarajoitusten takia tuntui tarpeelliselta. Tuloslaskennassa käytettiin tapaa, jossa kullekin väylälle maksimiksi merkitään oma väylän par plus 2. Puolivälissä kautta palattiin totuttuihin iltalähtöihin.  Kilpailumaksu nostettiin 7 euroon, koska päätimme, että jokaisessa osakilpailussa jaetaan palkinnot, jotka hankitaan kilpailun maksutuloilla. Siis kenenkään järjestelyvastuussa olevan ei tarvinnut olla hankkimassa palkintoja. Viikkokisoihin osallistujien määrä putosi edelliseen vuoteen verrattuna puoleen.

Naisten sarjan voittaja oli Eila Toikka, seniorimiesten Kim Karjalainen ja veteraanimiesten Martti Ylimäinen.

LAPPICUP on senioreiden pohjoinen golfkiertue, jossa järjestäjinä ovat SantaCG, MLGK, KuuG ja LeviG ja niissä jokaisella kentällä pelasi keskimäärin 80 seniori- ja veteraanipelaajaa.  Seuramme osuus oli yli 20 kilpailijaa.

Osakilpailuvoittajiksi pelasivat M70 sarjassa Pentti Leipälä Levillä ja Seppo Teperi Rovaniemellä . M50 sarjassa voittoja keräsi Kim Karjalainen Levillä ja Kuusamossa  sekä Olli-Pekka Aarni Torniossa.

Kokonaiskilpailun yhteistuloksissa M50 sarjan voitti Kim Karjalainen ja Olli-Pekka Aarni oli kakkonen. M70 sarjassa Seppo Vaara voitti hopeaa.  Klubien välisessä kisassa Rovaniemi vei jälleen voiton ja Tornion oli toinen.

SENIOREIDEN POHJOISEN ALUEEN SCR-TOURin järjestäjää Suomen Golfseniorit ry ja se pelattiin kokeiluluonteisesti Lappicupin Rovaniemen ja Kuusamon osakilpailujen yhteydessä.

Kaksipäiväiseen SCR-finaaliin Kalajoella osallistuivat osakilpailujen perusteella kutsutut: N50 sarjassa Eila Toikka, M60 sarjassa Veijo Isometsä, joka oli sarjassaan toinen sekä M70 sarjassa Seppo Teperi.

ALUETOUR (HCP):n järjestää myös SGS. Aluetourin karsinnat pelataan Suomessa seitsemällä alueella, josta kustakin osakilpailusta pääsee ja kutsutaan valtakunnalliseen finaalin sarjoittain (N60,N65, M50, M60, M65 ja M70) kaksi kahden osakilpailun perusteella.

Valtakunnallinen finaali pelattiin Oulun Sankivaarassa  ja  sinne Pohjoisen alueen Lapista  selvisi kuusi pelaajaa. Seurastamme sinne pääsi Mikko Rahkola.

Aluetourin HCP-valtakunnallinen finaali osoitti laajuudessaan 160 pelaajan voimalla suuren suosion, sillä neljän pelaajan ryhmässä saattoi olla pelaajia niin Imatralla, Raumalta, Porista kuin Rovaniemeltäkin. Kaiken lisäksi niin valtakunnallinen finaali kuin alueiden osakilpailutkin olivat erittäin hyvin ja kontrolloidusti järjestettyjä tapahtumia.

 

Talkootoiminta

Talvella golfhallissa lähes kaikki työt on edelleen tehty talkoilla ja toiminta siellä perustuukin erittäin vahvasti hyvään talkoohenkeen.

Kenttäyhtiö ei ole katsonut tarvitsevansa kesällä talkootyövoimaa kentän hoidossa eikä sen kehitystyössä. Talkootoiminnasta olemme pyytäneet palaverin TG:n edustajien kanssa, mutta se ei ole toteutunut.

 

Talous

Senioreiden tulot ovat muodostuneet viikkokilpailumaksuista sekä seuran antamasta 1000 euron syksyn pelimatkan tuesta.

Varat on käytetty viikkokilpailujen palkintoihin sekä syksyn pelimatkaan.

 

 

Kisailua ja yhdessä oloa

TORNIO GOLF

Tornio Golf Oy
Näräntie, 95400 Tornio
+358 16 431 711
toimisto@torniogolf.fi

RAVINTOLA & PROSHOP

016 431 711

CADDIEMASTER

016 431 711
toimisto@torniogolf.fi

OTA YHTEYTTÄ

  HINNASTO

  PAR 3

  10€

  Juniorit alle 21 v. 5€

  AIKUINEN 9 REIKÄÄ

  35€

  Juniorit 9 reikää 20€

  AIKUINEN 18 REIKÄÄ

  arkisin 50€
  viikonloppuisin 55€

  Juniorit 18 reikää 30€