TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2020                      

 1. Kilpailutoiminta
 • Viikkokilpailut tullaan järjestämään pääosin päivälähtöinä ja kokonaislopputulosten laskutapaa muutetaan
 • Pohjoisen alueen senioreiden yhteisiin golftapahtumiin osallistutaan (mm. LappiCup , SGS ja aluetourit). Niiden toteutustapaa pyritään kehittämään.
 • Yhteistyö Norrbottenin golfseurojen senioreiden kanssa pyritään käynnistämään uudelleen
 • Golfhallilla jatketaan kilpailutoimintaa jo vakiintuneella tavalla.

Viikkokilpailut ja muut senioreiden kilpailut ilmoitetaan kilpailukalentereissa sekä senioreiden kotisivuilla.

 1. Koulutus ja harjoittelu
 • Sähköinen tuloskortti tulee Tornioonkin ja sen käyttöönottoon toivotaan perehdytystä
 • Senioritoimikunta tarvitsee omat käyttäjätunnukset ja –oikeudet Nexgolfiin ja kotisivujen käyttöjärjestelmiin sekä koulutuksen näihin.
 • Varaudutaan siihen, että seniorit kilpailuissa voivat tukea CM:n tulospalveluita
 • Senioritkin tarvitsevat koulutusta ja pelin eri osa-alueilla lyöntiharjoitusta sekä kesällä että talvella
 • Golfaamista lopettelevia tai vähän pelaavia senioreita aktivoidaan. Pyritään edistämään golfin tuntemista osallistumalla esim. eläkeläismessuille ja -tapahtumiin.
 1. Tiedottaminen

Kesällä 2019 käyttöön otettu viikkotiedottaminen on todettu hyväksi parannukseksi. Kotisivujen rakenne kaipaa parannuksia ja samoin niiden nykyinen sisältö vaatii päivittämistä.

 1. Talkootoiminta

Monissa golfyhteisöissä talkootoiminnalla on pystytty pitämään osakkeenomistajien ja pelaajien kausimaksut kohtuullisina ja myös kehittämään kenttää. Pyrimme siihen, että kenttätoimikunta perustetaan ja seniorit saa siihen oman edustajan.

 

TOIMINTAKERTOMUS KAUDESTA 2019                                                                   

Senioritoimikunta ja kokoukset
Toimikunta piti järjestäytymiskokouksensa 20.2.2019. Siinä toimikunnan kokoonpanoksi päätettiin: pj. Juhani Rimpisalo, siht. Veli-Antti Kivilinna, ja muut jäsenet Seppo Emas, Pentti Leipälä, Harri Mikkola, Mikko Rahkola ja Eila Toikka. Jokaiselle määriteltiin omat vastuualueensa. Juhani Rimpisalon jäätyä pois kaikista MLGK:n luottamustoimista, pj:na on toiminut Kivilinna sekä varapj:na Emas. Samalla johtokuntaa täydennettiin Pertti Rahkolla. Hallituksen tukihenkilöiksi valittiin Erkki Heilala ja Ilkka Kotvio.

Kauden aikana kokouksia on pidetty kuusi kertaa.

Senioreiden edustajina Suomen Golfseniorit ry:n vuosikokouksessa 13.11.2018 Helsingissä olivat Juhani Rimpisalo ja Mikko Rahkola sekä Pohjois-Suomen seurojen kokouksessa Oulussa 28.5.2019 Juhani Rimpisalo ja Veli-Antti Kivilinna.  LappiCup-tapahtuman yhteyshenkilönä ja järjestäjänä on ollut Mikko Rahkola.

Toimintaa ja koulutusta
Seuran 23.2.2019 järjestämässä tuomarikurssissa seuratuomarikortin suorittivat senioreista Erkki Heilala, Pekka Jäväjä ja Veli-Antti Kivilinna.

Belekin golfmatkalle 17.-24.4. osallistui noin 30 golfaria, mukana myös muiden seurojen eli Rovaniemen, Ylitornion, Kemin ja Oulun jäseniä.

Sääntökoulutustilaisuuteen 5.6. osallistui muutama seniori. Sääntöjä kerrattiin omassa tilaisuudessa vielä 13.6.

Kentän merkkauspalaveriin 10.5. osallistuivat Seppo Emas ja Pekka Jäväjä. Kenttä saatiin asianmukaisesti merkatuksi elokuun alussa SGS:n kisaan.

Ryhmällä Emas, Rahkola ja Kivilinna käytiin keskustelut ensin kapteenien ja sitten seuran hallituksen jäsenten kanssa golfyhteisömme tiedottamisen kehittämisestä sekä eri toimikuntien rooleista. Tiedottamisessa tapahtui uuden mallin myötä positiivista kehitystä ja seuran kotisivuilla alettiin julkaista kotisivuilla lyhyet viikkotiedotteet eri toimikuntien toiminnasta.

Syksyn pelimatka tehtiin Lappajärvelle 6.-8.9. ja siihen osallistui 16 senioria.

Talvella golfhallissa toimi muutama senioreista koostuva harjoitusryhmä pro Mika Vettaisen ohjauksessa. Seniorit toivovat lisää mahdollisuuksia omien taitojensa kehittämiseen.

Kilpailut
Ennen viikkokilpailuja tehtiin esitys kenttäyhtiölle, jotta saisimme hieman joustoa seniorikilpailulle mm. siten, että osa kisoista on yhteislähtönä. Ehdotimme myös, että etu- ja takayseille tehdään omat varausalustat Nexgolfiin kentän käytettävyyden parantamiseksi. Seniorit toivovat myös monipuolisempia harjoittelualueita kentän yhteyteen.

Viikkokisat pelattiin torstai-iltaisin perinteisellä tavalla. Niihin kauden aikana osallistui yhteensä 57 senioria, joista naisia oli 11.  Yhdeksän väylän kierroksia oli noin 400.

Naisten kisan voittaja oli Eila Toikka ja miesten Markku Auno.

LappiCupin kokonaiskilpailussa Markku Auno voitti sarjan M50 ja Anne Kurtti vastaavan naisten sarjan. Mikko Rahkola oli toinen sarjassa M60. Rovaniemi voitti reilusti tämän vuoden seurakisan. Tornio oli toinen.

Talkoo- ja muu toiminta
Klubirakennuksen ravintolaosan lattia uusittiin seniorien talkootyönä helmikuun alussa. Talkoo-tunteja tehtiin 80. Seniorit ovat jossain määrin toimineet kilpailuissa tuomarina, väylävahteina sekä avustaneet ravintolapalveluissa.

Talvella golfhallissa lähes kaikki työt on tehty talkoilla ja toiminta siellä perustuukin erittäin vahvasti hyvään talkoohenkeen.

Talous
Senioreiden tulot ovat muodostuneet viikkokilpailumaksuista sekä seuran antamasta 500 euron syksyn pelimatkan tuesta.

Varat on käytetty viikkokilpailujen palkintoihin sekä syksyn pelimatkaan.

 

 

MLGK:N SENIORIUUTISET                            2/2019

 

Sukset ja lumilapiot voi jo siirtää varastoon ja ottaa golfmailat käyttöön.

Kesä lähestyy ja kenttämme vaikuttaa tulevan pelikuntoon tavanomaista aikaisemmin.  Rangella on voitu jo viikon verran tehdä lyöntiharjoittelua ja par3-kentälläkin kiertäjiä on näkynyt.

Senioreiden kesän viikkokilpailut on sovittu ja osa niistä on yhteislähtönä, jossa pelimuotona on scramble. Tällä tavalla pyrimme saamaan mukaan lisää yksilökilpailuja aristelevia senioreita. Yhteislähdöt antavat myös mahdollisuuden joko ennen kisaa tai sen jälkeen tehdä yhdessä monenlaista mukavaa ja hyödyllistä.

Belekin matkalle osallistui paljon senioreita. Matka oli kaikin puolin onnistunut. Taas näki sen, että aktiivisesti talvella harjoitelleet onnistuvat ja saavat hyviä tuloksia. Matkasta on tehty erillinen kertomus.

MLGK:n senioritoimikunta kokoontui 9.5. Sen päätökset ovat tässä kaikkien nähtävillä.

PÖYTÄKIRJA 2/2019

MLGK:N SENIORIT

Aika      9.5.2019

Paikka Golfklubi

Läsnä  Juhani Rimpisalo, Seppo Emas, Ilkka Kotvio, Pertti Rahko ja Veli-Antti Kivilinna

 1. PR avasi kokouksen.
 2. Kokouksen pj;nä toimi JR ja sihteerinä V-AK.
 3. Hyväksyttiin asialista.
 4. Hyväksyttiin edellisen kokouksen pöytäkirja. Senioreiden hallitukseen on kutsuttu uutena jäsenenä Pertti Rahko.
 5. Juhani Rimpisalo on ilmoittanut MLGK:n kokouksessa 5.5.2019 eroavansa kaikista MLGK-yhdistyksen luottamustoimista ja myös senioreiden puheenjohtajuudesta.

Uusi puheenjohtaja valitaan seuraavassa kokouksessa. Sihteeri hoitaa toistaiseksi juoksevat asiat ja kutsuu seuraavan kokouksen koolle.

 1. Hyväksyttiin senioreiden viikkokilpailuesitys ja sen viedään sellaisenaan seuran kilpailukalenteriin. Kenttämestari määrittelee, millä kentän puoliskolla kulloinkin kisat pidetään. Elokuussa pyritään pitämään yksi 18 väylän kisa.
 2. Senioritkin kaipaavat seuran järjestämää pelitaitoon liittyvää koulutusta.

Ensimmäisen yhteislähtökisan yhteydessä pidetään uusien sääntöjen kertauskoulutus sekä keskustelutilaisuus seniorien toiminnasta ja tarpeista.

 1. Oulussa 28.5.2019 pidettävään Suomen Golfseniorit ry:n kokoukseen osallistuvat JR ja V-AK. V-AK ilmoittaa asian järjestäjille.
 2. MLGK-seuraan kuulumattomien vuokrapelioikeudella pelaaville suunnitellusta 50 euron lisämaksusta on luovuttu. Asia on siis loppuun käsitelty.

10.Seniorit ovat tarjoutuneet varsin aktiivisesti tekemään talkootyötä kentänhoitokustannusten alentamiseksi ja kentän kehittämiseksi. Yrityksiin TG on suhtautunut  nuivasti. Toistaiseksi emme tee näitä esityksiä, mutta olemme valmiit sopimaan niistä, kuhan toimintatavat selkeytetään.

 1. Vetoamme TG:n päättäjiin, että 1.tiiauspaikan harjoitusalue ja greeni saatetaan sen oikeaan harjoittelukäyttöön ja siirtonurmialueen paikka siirretään muualle.
 2. Kentältä puuttuvat asiamukaiset pelaamiseen turvallisuuteen liittyvät ohjeet ja ohjeistukset. Ne tulee viipymättä laittaa kuntoon ja saattaa kaikkien tietoon. Erityisesti seniorit iältään vanhimpina on riskiryhmä. TG on vastuussa pelaajien turvallisuudesta.
 3. Senioreissa on useita MLGK:n jäseniä, jotka pelaavat kauden aikana vain muutaman kierroksen. Jos ja kun saamme GM:n avustuksella listan tällaisista henkilöistä, voimme aktivoida heitä pelikavereiksemme.
 4. MLGK on saanut OKM:ltä avustuksena 5000 euroa. Mikä on avustuksen käyttötarkoitus ja saavatko seniorit siitä osuuden?
 5. Muissa asioissa kuultiin

– Kentän uusien sääntöjen mukainen merkkauspalaveri ja paikallissääntöjen päivitys pidetään 10.5.klo 16. Senioreita edustavat Seppo Emas ja Pekka Jäväjä.

– Yleinen sääntökoulutustilaisuus on klubilla 5.6. Siihen ilmoittaudutaan NexGolfissa.

– Ruotsissa käytössä olevassa Golfbox-tuloskorttijärjestelmässä on useita etuja nykyiseen erilliseen painettavaan korttiin verrattuna. Kannustetaan golfyhteisöä tutkimaan perusteellisesti myös tätä vaihtoehtoa.

– Kilpailujen tulospalvelussa todettiin olevan paljon kehitettävää.

– Kotisivut ovat edelleen todella huonossa jamassa.

MLGK:N SENIORIUUTISET                                                                1/2019

Mottomme: Hyväkuntoinen golfaava seniori on lahja yhteiskunnalle

Tämä uutiskirje on vuoden ensimmäinen. Aiomme jatkossa erityisesti pelikauden aikana julkaista kuukausittain oman tiedotteen kotisivuillamme ja kertoa siinä aina aluksi tulevista tapahtumista ja niiden suunnitteluvaiheistakin. Ajamme yhteistä autoamme katselemalle tuulilasista suoraan eteenpäin.

Toisena otsikkona on yhteenveto edellisen uutisoinnin jälkeen toteutuneesta toiminnastamme. Hyvä on siis välillä vilkaista myös peräpeiliin.

Kerromme myös meitä senioreita koskevista MLGK:n  ja toivottavasti myös TG:n hallituksien sekä muiden toimikuntien päätöksistä.

Uutisia elävöitämme tilastoilla ja kuvilla.

TOIMIKUNNAN JÄRJESTÄYTYMINEN

Senioritoimikunta järjestäytyi klubilla 20.2.2019 pidetyssä tilaisuudessa. Puheenjohtajana jatkaa Juhani Rimpisalo ja jäseninä ovat Seppo Emas, Veli-Antti Kivilinna, Pentti Leipälä, Harri Mikkola, Mikko Rahkola ja Eila Toikka. Toimikunnan eri alueiden vastuita jaettiin seuraavasti:

– Juhani Rimpisalo: Senioreiden avauskilpailun (scramble) järjestäminen ja Aluetour 6.8.2019

– Seppo Emas:  Viikkokilpailujen organisointi ja johtaminen

– Mikko Rahkola: LappiCup-tapahtuman järjestelyt ja yhteyshenkilö

– Harri Mikkola: Syksyn pelimatkan järjestelyt

– Pentti Leipälä: Talousasiat

– Eila Toikka: Linkki naistoimikuntaa

– V-A Kivilinna: sihteeri ja tiedottaminen yhdessä Erkki Heilalan kanssa.

Kokouksessa kuultiin seuran tekemä päätös kotisivujen päivittämisestä.  MLGK:n tiitmin vetäjä on Markus Hiukka  .  Kuukausitiedottamista edellytetään jatkossa kaikilta toimikunnilta.

LÄHIAJAN TAPAHTUMIA

Seuratuomarikurssille 23.2. osallistuu 10 jäsentämme. Ennen kauden alkua järjestetään sääntötuntemuksen koulutustilaisuus, jossa keskitytään paljon oman kenttämme erikoisuuksiin. Kentän uudelleen merkkaamisella voidaan nopeuttaa ja helpottaa pelaamista.  Rangealueelle on valmistumassa lyhyt talvigolfrata. Klubin terassilla pidetään siihen liittyvä kevättapahtuma maalis- huhtikuun vaihteessa.

Hallilla uudet simulaattorikisat jatkuvat hiihtolomaviikon (vko 10) jälkeen.

Belekin golfmatkalle (17.- 24.4.) lähtijöitä on kolmekymmentä. Muitakin ulkomaanmatkoja on kuulemma järjestettynä.

TALKOOTOIMINTA

Seniorit uusivat klubimme ravintolaosan lattian. Vanha huonokuntoinen matto poistettiin, lattia tasoitettiin ja uudet lähes samanväriset mattolaatat asennettiin. Samalla tehtiin myös muutakin kohennusta. Talkookertoja oli viisi ja niihin osallistui 12 senioria ja työtunteja kertyi noin 80. Talkooväki kutsutaan lähiaikoina yhteiseen saunailtaan.

TILASTOJA SENIOREISTA

Oheisiin taulukoihin on koottu Nexgolfista tietoja senioreiden eri ikäryhmistä ja ikäryhmien pelitaidoista. Nexgolfin mukaan seuran jäsenmäärämme on 535 ja näistä senioreita on 58%.

PELAAJAT IKÄRYHMITTÄIN
IKÄ mies nainen yht.
50-54 29 19 48
55-59 38 23 61
60-64 45 25 70
65-69 41 18 59
70-74 33 16 49
75-79 16 1 17
80- 3 1 4
yht. 205 103 308
PELITAITO, HCP
HCP HCP HCP HCP
alle 20 20,1-30 30,1-40 yli 40
IKÄ mies nainen mies nainen mies nainen mies nainen yht.
50-60 25 3 33 13 5 12 9 18 118
61-70 39 4 25 13 12 12 9 14 128
71-80+ 23 2 14 5 6 6 3 3 62
yht. 87 9 72 31 23 30 21 35 308

Hyvää kevättä toivottaa Senioritoimikunta

Kisailua ja yhdessä oloa

TORNIO GOLF

Tornio Golf Oy
Näräntie, 95400 Tornio
+358 16 431 711
toimisto@torniogolf.fi

RAVINTOLA & PROSHOP

016 431 711

CADDIEMASTER

016 431 711
toimisto@torniogolf.fi

OTA YHTEYTTÄ

HINNASTO

PAR 3

10€

Juniorit alle 21 v. 5€

AIKUINEN 9 REIKÄÄ

35€

Juniorit 9 reikää 20€

AIKUINEN 18 REIKÄÄ

arkisin 50€
viikonloppuisin 55€

Juniorit 18 reikää 30€