Kapteenin ja Lady-kapteenin blogi 

 

Seuran ajankohtaisia asioita kapteeneiden näkökulmasta.

Kapteeni Jukan kesämietteitä 15.7.2020

Terveiset kaikille golffareille!

Tällä hetkellä elämme edelleen hyvin poikkeuksellisia aikoja myös golfkentällä ja uutisten mukaan rajavalvonta Suomen ja Ruotsin rajalla jatkuu 11.8.2020 saakka. Kausi on käynnistynyt rajavalvonnan valvovan silmän alla, mikä meille rajattoman rajakaupungin ja golfkentän pelaajille on varmasti tuntunut oudolta. Olemme kuitenkin hyvin noudattaneet viranomaisen määräyksiä ja varmasti jatkossakin tulemme niitä kuuliaisesti noudattamaan.

Uuden tasoitusjärjestelmän kautta itse olen ainakin lopettanut bogeypisteiden laskemisen, sen sijaan ei tarvi enää laskea kuin lyönnit. Nykyään tasoitus tulee pelattujen kierrosten keskiarvosta, joten nyt kannattaa jättää niitä kortteja. Eclectic on hyvä kisa siihen.

Reilu kuukausi sitten kentän kunto näytti lähes lohduttomalta. Nyt kun katselee väylien ja viheriöiden kuntoa, niin ei voi uskoa mistä lähtökodista ollaan lähdetty. Tästä suuri kiitos kuuluu kenttähenkilökunnalle.

Meillä pelaajilla on myös suuri vastuu kentän kunnosta. Muistakaa korjata omat lyöntijäljet ja pallon alastulojäljet. Griineillä on hyvä ottaa tavaksi korjata ainakin yksi alastulojälki, vaikka oma pallo ei olisi tullut griinillä alas. Voihan takana olevat pelaajat luulla että taas se sai griiniosuman 🙂

Pelataan loistavassa kunnossa olevalla kentällä nyt ja tulevaisuudessa!

Terveisin,
Kapteeni Jukka

 

Kapteeneiden kevätterveiset 19.5.2020

Vuodet eivät todellakaan ole veljeksiä keskenään, näin kait voi jo nyt sanoa. Viime vuonna tähän aikaan par3 kenttä oli auki, rangella oli jo löyty jonkin aikaa ja kenttäkin oli aukeamassa, mutta nyt kaikki on toisin.
Olemme olleet keskellä hyvin outoa ja rajoittavaa kevättä. Liikkumista on rajoitettu ja rajoitetaan edelleen meidän kaikkien tuntemalla rajattomalla rajallammekin. Tämä kevättalvi ja kevät/alkukesä tulee varmasti jäämään meidän kaikkien muistiin loppuelämäksi erikoisuutensa vuoksi.
Lisäksi päättynyt talvi, tai no onhan yöpakkasia vieläkin, on ollut golfkenttämme osalta pahin mahdollinen. Myös tulvauhka on edelleen olemassa, sillä onhan Väylän latva-alueilla Lapissa vielä todella paljon lunta, yli metrikin pahimmillaan.
Kenttähenkilökunnan kanssa käytyjen keskustelun perusteella vaikuttaa siltä, että meidän kenttämme aukaistaan noin kesäkuun puolenvälin tienoilla. Jos kaikki menee tämän osalta suunnitellusti, ensimmäien kisa tälle vuodelle on perinteinen Juhannus-scramble ja saman viikon sunnuntaina Kapteenien kisa.
Te, jotka omistatte osakkeen Tornio Golf Oy:n kentälle, hyödyntäkää alkukaudesta osakaskortin etuja (Cardu-mobiiilikortti/-sovellus). Kortilla pääsee pelaamaan useita lähialueen ja vähän kauempanakin olevia kenttiä kerran kauden aikana puoleen hintaan.
Seuraa www.torniogolf.fi julkaistavia uutisia kentän osalta.
Pysytään terveinä ja ollaan positiivisia, että kyllä se kesä koittaa Tornioonkin.
Terveisin,
Jukka Haarakoski ja Henna Ekonoja

 

Yleistä asiaa kaikkien viihtyvyyden ja kentän kunnossapidon osalta 16.7.2019

Alastulojälkien korjaaminen griineillä on tärkeää. Seuraavassa ohje, kuinka teet sen oikein.

Näin paikkaat pallon alastulojäljen:

 • Kanna aina mukana kierroksella griinihaarukkaa (tiilläkin jäljen paikkaaminen onnistuu)
 • Työnnä griinihaarukka alastulojäljen taakse noin 45 asteen kulmassa
 • Työnnä maata kohti kuopan keskiosaa varovasti eri kohdista. Viheriön pinta voi olla sen jälkeen hieman kohollaan, joten taputtele lopuksi pinta tasaiseksi putterin pohjalla
 • Älä koskaan nosta maata vaan työnnä sitä kohti keskiosaa! Jos nostat, nurmen juuret vaurioituvat ja se voi kuolla
 • Tasoita jälki lopuksi esimerkiksi putterin lavalla varovasti painaen
 • Korjaa samalla vaivalla toinen ja kolmaskin alastulojälki.

(teksti kopioitu Imatran Golfin nettisivuilta)

Lyöntijäljet

Lyöntijäljet pitää korjata. Divotti pitää polkaista paikoilleen kunnolla, muutoin se ei juurru enää kiinni. Jos jätät lyöntijäljen korjaamatta, menee pari viikkoa, että jälki korjaantuu. Kun jätät bägin lyöntijäljen vierelle hakiessasi divotin, niin jälki löytyy helposti ja pystyt nopeasti asettamaan divotin takaisin paikoilleen.

Toisten ryhmien ja muiden kentän alueella liikkuvien huomioiminen

Muistathan aina huutaa FORE!, kun on vaarana, että pallosi suuntautuu kohti toista väylää, toisen väylän tii-paikalle tai toisen väylän greenille. Meidän kentällämme vaaran paikkoja on melko vähän. On hyvä muistaa seurata erityisesti avauslyöntiä viidennen väylän tii-paikalta, seitsemännen väylän tii-paikalta sekä seitsemännen väylän toista lyöntiä, jos se suuntautuu reilusti vasemmalle kohti kahdeksannen väylän tii-paikkaa/väylää. Peliryhmän jäsenten vastuulla on myös seurata ryhmän muiden pelaajien palloa ja tarvittaessa varoittaa muita huutamalla FORE!

Terveisin,
Lady-kapteeni

 

VALTAKUNNALLISET GOLFKAPTEENIEN PÄIVÄT 28.-29.6.2019 TAMPEREELLA JA NOKIALLA

Perjantai 28.6. ohjelma

12:15 Bussikuljetus Nokia River Golfiin (etukäteen ilmoittautuneille)
13:00 Lounas ja tervetuloa Nokia River Golfiin, mahdollisuus rangeen
14:15 Yhteislähtökilpailu Rock-kentällä (henkilökohtainen + joukkuekilpailu)
20:00 Palkintojenjako ja Barbeque Dinner klubilla
n. klo 22:30-23:00 Bussikuljetus hotellille

Jukka Haarakosken, eli meidän kapteenin, peliseurana olivat Vuosaari Golfin kapteeni sekä lady-kapteenit Katinkulta Golfista ja Kalajokigolfista. Henna Ekonojan, eli meidän Lady-kapteenin, peliseurana olivat Vaasa Golfin kapteeni (joka muuten on nainen) ja kapteenit Aura Golfista ja Hattula Golfista.
Nokia River Golfissa griinit olivat mahdottoman nopeita (varmasti osittain vähän aiemmin pelatun NRG Openin jäljiltä) ja nopeus aiheutti ainakin Hennalle kepposet ja tulos oli huono. Tulos oli Jukan osalta OK, hän pelasi kisan bufferiin.

Lauantai 29.6. ohjelma

09:00 Seminaarin aloitus, Olli Ikäheimo, Kapteenien ryhmä (Nokia River Golf)
09:05 Suomen Golfliiton (SGL) ajankohtaiset terveiset, Sami Övermark (SGL)
09:20 Uusien sääntöjen ”missä mennään?” – Kokemukset alkukaudesta, toimivat käytänteet, Arto Teittinen, SGL

Me esitimme etukäteen kysymyksen kenttämme 3. väylän raja-/muistomerkin osalta ja miten pelitilanteessa tulee menetellä. Arto Teittisen sääntötulkinta on, että raja-/muistomerkistä vapaudutaan pelilinjassa sen verran taaksepäin, ettei kiinteä haitta haittaa lyöntiä ja/tai lyöntiasentoa. Kyseisestä kiinteästä haitasta ei voi, eikä saa, vapautua kiinteän haitan sivulle.

11:30 Kapteenien käsikirjan uusi ”painos”, Marika Leiviskä, Kapteenien ryhmä (Oulun Golfkerho)
12:00-13:00 Ryhmäporinat 30 minuuttia + purku 30 minuuttia, Kimmo Järvinen, alustus

Jukka osallistui ryhmän ”Hyväksi havaitut myönteiset kapteenien ratkaisut erilaisissa tilanteissa” porinoihin ja Henna puolestaan ”Sääntökäytännöt ja parhaat toimintamallit joissakin esille tulleissa tilanteissa”. Muut porinaryhmät käsittelivät seuraavia asioita: ”Seuraavien kesäpäivien ideoiminen (Itä-Suomi)” ja ”Olympiakomitean mallisäännöt urheiluseuroille –> siirto golfseuroille”, joka tulee vaikuttamaan myös meidän seuramme sääntöihin. Näitä täytyy ryhtyä työstämään seuran johtokunnassa mitä pikemmin.

Valtakunnallisille Golfkapteenien päiville oli mukava osallistua. Saimme molemmat uusia ideoita ja näkökulmia sekä uusia golftuttuja.


Kapteeni ja Lady-kapteeni

 

15.5.2019

Naisten kevätreissu on 24.-26.5.2019 Paltamoon ja reissuun on lähdössä tämän hetken tietojen mukaan viisi aktiivista ladyä.
Reissun tunnelmia myöhemmin.

Naisten tiistai-illat merkitään kilpailu-/tapahtumakalenteriin tämän viikon aikana ja niihin ilmoittautuminen entiseen tapaan ko. päivään klo 12:00 mennessä Nexgolfin kautta. Näin varmistamme, että emme varaa ylimääräisiä lähtöaikoja ko. päiville. Naisten iltojen järjestämiskalenteri on klubilla seinällä 17.5.2019 mennessä. Sieltä voi jokainen valita sopivan päivän, jossa toimii järjestäjänä.

Terveisin,
Henna

26.2.2019

Naistoimikunnan toimintasuunnitelma vuodelle 2019. Naiset osallistuvat talvella Meri-Lapin Golfhallissa yhteiseen harjoitteluun tulevana talvikautena sekä Jussi Huuskon että Mika Vettaisen koulutusryhmissä. Ennen golfkauden 2019 aloitusta on tavoitteena tavata klubilla.

Kauden 2019 naiset pyrkivät aloittamaan perinteisesti kevätretkellä johonkin lähikentälle, jossa pelaaminen on mahdollista aikaisemmin kuin meidän omalla kotikentällä. Retken ajankohtaa ei ole sovittuna.

Naisten peli-illat tullaan järjestämään myös koko kesäkauden ajan erilaisine kilpailuvariaatioineen tiistaisin. Yritämme järjestää muutaman vuoden tauon jälkeen Looking for Men –kisan, joka on jäänyt kausilla 2016-2018 väliin. Naiset talkoilevat kukkien ja klubin sisätilojen viihtyvyyden suhteen edelleen.

2019 kaudella pyrimme edelleen saamaan lisää naisgolffareita lajin pariin, tämä myös Suomen Golfliiton tavoitteena tuleville kausille, 10000 uutta naisgolfaria vuoteen 2020 mennessä. Tämä naisgolfareiden määrän kasvattaminen vaatii panostusta tosin koko seuralta. Pohjoisen alueen ladykapteenit tapaavat todennäköisesti heti kauden alussa jollain kentällä.

Kansallisen golfviikon aikataulu 2019 on vielä avoinna, mutta naistoimikunta pyrkii osallistumaan tämän viikon tapahtumiin mahdollisuuksien mukaan. Naisten ja tyttöjen avointen ovien tapahtuma on tarkoitus järjestää kesällä 2019, joko golfviikon yhteydessä tai omana tapahtuman.

Terveisin,

Henna, Lady-kapteeni

TORNIO GOLF

Tornio Golf Oy
Näräntie, 95400 Tornio
+358 16 431 711
toimisto@torniogolf.fi

RAVINTOLA & PROSHOP

016 431 711

CADDIEMASTER

016 431 711
toimisto@torniogolf.fi

OTA YHTEYTTÄ

  HINNASTO

  PAR 3

  10€

  Juniorit alle 21 v. 5€

  AIKUINEN 9 REIKÄÄ

  35€

  Juniorit 9 reikää 20€

  AIKUINEN 18 REIKÄÄ

  arkisin 50€
  viikonloppuisin 55€

  Juniorit 18 reikää 30€