Kevät keikkuen tulevi ja kevään merkkejä havainnoidaan juuri tällä hetkellä kaikkialla ahkerasti. Vertaillaan tämän kevään etenemistä vuoden takaiseen ja muistellaan vuosien takaisia keväitä, kun pääskynen nähtiin Torniossa jo Vappuna.
Golffarit taas muistelevat keväitä, kun kentälle päästiin Torniossakin jo toukokuun puolen välin jälkeen.
Kenttähenkilökuntakin muistelee myös näitä poikkeuksellisia keväitä kaiholla. Muistissa on mm. kevät 2006 jolloin kenttä avattiin kesägreeneille toukokuun 14. päivä. Ruho oli vihreää, viheriöt oli talvehtineen hyvin ja saatiin olla ylpeitä kentästämme.
Silloin kentänhoito oli mukavaa hommaa!

Tämä kevät on myös poikkeuksellinen, mutta sieltä toisesta ääripäästä.
Talvi alkoi tekemään tuloaan lokakuussa, jolloin saatiin Tornioon ensilumi. Kenttä peittyi lumeen, jonka jälkeen viikko vietettiin pakkassäässä. Lokakuun lopun ja marraskuun vaihtelevat ilmat, vuoroin pakkasta, räntäsadetta, vesisadetta, sulamista, jäätymistä, jne. aiheutti kentälle massiiviset tuhot. Talvituhot ovat tänä vuonna ehkä pahemmat kuin koskaan aiemmin kentän historian aikana.
Tänä vuonna kentänhoito on työlästä hommaa!

Kevään tullen lumen alta paljastui noin 20cm teräsjääkerros, joka ei kaikin paikoin ole sulanut vieläkään. Perjantaina 15.5.2020 päästiin viimein poistamaan talvisuojaus Ruotsin puolen viheriöiltä. Muovien alla odotti ikävä yllätys ja nähtiin se tosiasia, että talvisuojaus ei tänä vuonna onnistunut edellisen vuoden tapaan. Greeneille muodostunut jääkansi ei anna armoa suojatuille eikä suojaamattomille viheriöille.
Toukokuun 2020 on Torniossa ollut poikkeuksellisen kylmä. Yöpakkasia on ollut lähes joka yö, mikä on hidastanut lumen sulamista ja kevään etenemistä.  Yöpakkaset on siirtäneet myös kevään tulvahuippua myöhäisemmäksi.
Tulvaan on jälleen tänä keväänä suhtauduttava vakavasti. Tornion Kaupunki on ottanut asian vakavasti ja tehnyt hätäkorotuksen väylän 5 vieressä kulkevaan tulvapenkereeseen. Tulvapengertä on korotettu noin 40cm.
Koska kevät on noin 2–3 viikkoa myöhässä, tulvahuipun ennustetaan Torniossa olevan kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Vertailun vuoksi voidaan todeta, että viimeksi kun tulvan kanssa oltiin ”helisemässä” vuonna 2018, tulva huippu Torniossa oli 16.5.2020.

Nyt kun koko kentän tilanne on päästy näkemään, arvio on että kenttä päästään avaamaan aikaisintaan kesäkuun puolenvälin tietämillä. Tämä siis arvio ja on mahdollista, että kenttä avataan jo aiemmin.  Mikäli ilmastolliset olosuhteen yöpakkasineen jatkuvat yhtä haastavina on mahdollista, että golfia pelataan Torniossa vasta juhannuksena.

Valtakunnan rajojen sulkeminen on myös kysymys mikä vaikuttaa kentän avaamiseen. Valtioneuvosto tiedottaa viimeistään kesäkuun toisella viikolla, miten liikkuminen EU-sisärajoilla jatkossa sallitaan.
Tällä hetkellä Tornio Golf on saanut luvan kentän hoitoon kahden valtakunnan alueella. Korona-pandemian liikkeitä on mahdoton ennustaa, seuraamme tarkasti valtiovallan ohjeistusta ja käytämme tarvittaessa aiemmin luotuja yhteyskanavia Rajavartiolaitokseen ja Sisäministeriöön.
Par3 kenttä avataan viikon 21 lopulla. Par3 kentän viheriöt on kalkittu. Ennen avaamista viheriöt kylvetään ja hiekoitetaan.
Par3 kentän avaamisen on estänyt kaupunginlahden korkea vedenpinta, mikä pitää Par3 kentän märkänä. Tätä kirjoittaessa kaupunginlahti on vielä täydessä jääpeitteessä, mikä sekin on poikkeuksellista aiempiin vuosiin verrattuna.

Range alkaa pikkuhiljaa vapautumaan lumipeitteestä, mutta on vielä todella märkä. Range avataan Par3 kentän kanssa samaan aikaan ja rangella voi käydä harjoittelemassa omilla palloilla.

Sekä Rangelle että Par3 kentälle suosittelemme jalkineiksi kumisaappaita.

TORNIO GOLF

Tornio Golf Oy
Näräntie, 95400 Tornio
+358 16 431 711
toimisto@torniogolf.fi
Avoinna ma-su 9-19

RAVINTOLA & PROSHOP

016 431 711

CADDIEMASTER

016 431 711
toimisto@torniogolf.fi

OTA YHTEYTTÄ

  HINNASTO

  PAR 3

  10€

  Juniorit alle 21 v. 5€

  AIKUINEN 9 REIKÄÄ

  30€

  Juniorit 9 reikää 15€

  AIKUINEN 18 REIKÄÄ

  45€

  Juniorit 18 reikää 25€