Seuratiedote viikko 29

 

Kentänhoitajat tiedottaa

Kentällä on tehty maanantaina viheriöiden lannoitus. Viikko menee pääasiassa normaalien kentänhoitorutiinien mukaan (leikkaukset, kastelut, ym…). Loppuviikon aikana viheriöille tehdään viiltoilmastus. Viiltoilmastus ei vaikuta pelaamiseen.

Tornio Golfissa on tällä viikolla (viikko 29) Audi Summer Of golf 2019 kampanjaviikko.

Kaksi yhden hinnalla –peliedut: Nauti golfkesästä useilla laadukkailla golfkentillä Audi Summer of Golf -peliedulla! Tilaa etuvoucher tekstiviestillä ja varaa tiiaika kenttien normaalien varaussääntöjen mukaisesti. Voucheria ja Audi-avaimia näyttämällä saat green feen kahdelle yhden hinnalla kulloinkin voimassa olevan hinnoittelun mukaisesti.

https://www.audi.fi/fi/web/fi/audi-summer-of-golf-2019/edut.html

(kirjoitti Jukka Ryhänen)

 

Kilpailutoimikunnan kuulumisia

Näin kuukausi kilpailukauden avauksen jälkeen voimme olla tyytyväisiä kilpailuiden osanottaja- määrään. Toimikunta toivookin, että jatkossa sama innostus kisata tai vain pelata uusien ihmisten kanssa kasvaa.

Lauantaina 20.7 pelataan Bobby Mitchell Memorial. Aiemmasta poiketen, on kisassa tänä vuonna pelimuotina lyöntipeli hcp (b) ja lyöntipeli scr (a). Naiset pelaavat tasoituksellista lyöntipeliä. Kuten kapteenien kisassa, pelaamalla tämän kilpailun saat arvan, jolla voit voittaa matkan Ruotsiin, Göteborgiin katsomaan Europa Tour –golfkilpailua.

Lauantaina 13.7 pelattiin Golfkilpailu, jonka pelimuotona oli greensome. Greensomen säännöt helpotettuna ovat seuraavanlaiset: Molemmat pelaajat lyövät jokaiselta tiiltä aloituslyönnin. Pelaajat valitsevat parhaan pallon pelipallokseen. Tätä palloa jatkaa se pelaaja, jonka pallo poimittiin pelistä pois. Tämän jälkeen palloa lyödään vuorotellen reikään asti.

Kilpailu sujui leppoisissa ja mukavissa tunnelmissa. Voiton vei pari Joonas ja Pasi Hiltunen hienolla pelillä. Voittopuheessa kenttä sai paljon kehua hyvästä kunnostaan. Viime viikonlopun golfkilpailun tulokset linkissä alla:

https://mlgk.nexgolf.fi/mlgk/tournaments.nxg?r=814

Reikäpelimestaruuskisan ensimmäinen kierros on pelattu ja toiseltakin kierrokselta on jo joitain pelejä pelattu.

Kaavio miehet https://mlgk.nexgolf.fi/mlgk/ExportCupTreeAction.np?series=1435&html=true

Kaavio naiset   https://mlgk.nexgolf.fi/mlgk/ExportCupTreeAction.np?series=1436&html=true

(kirjoitti Iiro Nurkkala)

 

Naistoimikunnan kuulumisia

Naiset pelaavat tiistaina 16.7.2019 ilta-/yögolfkierroksen klo 20:00 alkaen. Tähän mennessä ilmoittautuneita on 17 ja luvassa on tämän hetken ennusteen mukaan kiva, puolipilvinen/aurinkoinen sää illaksi ja iltayöksi. Uskoisin, että illasta tulee mukava ja mahdollisesti tulemme tämän toistamaan ensi kesänä. Lisää tunnelmia parin viikon päästä, kun on naisten vuoro jälleen kirjoitella viikkotiedotteeseen.

Naisten illoissa on tähän mennessä kesää ollut keskimäärin 10 osallistujaa / tiistai. Kaikki mukaan rohkeasti!

 

Yleistä asiaa

Alastulojälkien korjaaminen griineillä on tärkeää. Seuraavassa ohje, kuinka teet sen oikein.

Näin paikkaat pallon alastulojäljen:

  • Kanna aina mukana kierroksella griinihaarukkaa (tiilläkin jäljen paikkaaminen onnistuu)
  • Työnnä griinihaarukka alastulojäljen taakse noin 45 asteen kulmassa
  • Työnnä maata kohti kuopan keskiosaa varovasti eri kohdista. Viheriön pinta voi olla sen jälkeen hieman kohollaan, joten taputtele lopuksi pinta tasaiseksi putterin pohjalla
  • Älä koskaan nosta maata vaan työnnä sitä kohti keskiosaa! Jos nostat, nurmen juuret vaurioituvat ja se voi kuolla
  • Tasoita jälki lopuksi esimerkiksi putterin lavalla varovasti painaen
  • Korjaa samalla vaivalla toinen ja kolmaskin alastulojälki.

(teksti kopioitu Imatran Golfin nettisivuilta)

Lyöntijäljet

Lyöntijäljet pitää korjata. Divotti pitää polkaista paikoilleen kunnolla, muutoin se ei juurru enää kiinni. Jos jätät lyöntijäljen korjaamatta, menee pari viikkoa, että jälki korjaantuu. Kun jätät bägin lyöntijäljen vierelle hakiessasi divotin, niin jälki löytyy helposti ja pystyt nopeasti asettamaan divotin takaisin paikoilleen.

Toisten ryhmien ja muiden kentän alueella liikkuvien huomioiminen

Muistathan aina huutaa FORE!, kun on vaarana, että pallosi suuntautuu kohti toista väylää, toisen väylän tii-paikalle tai toisen väylän greenille. Meidän kentällämme vaaran paikkoja on melko vähän. On hyvä muistaa seurata erityisesti avauslyöntiä viidennen väylän tii-paikalta, seitsemännen väylän tii-paikalta sekä seitsemännen väylän toista lyöntiä, jos se suuntautuu reilusti vasemmalle kohti kahdeksannen väylän tii-paikkaa/väylää. Peliryhmän jäsenten vastuulla on myös seurata ryhmän muiden pelaajien palloa ja tarvittaessa varoittaa muita huutamalla FORE!

Terveisin,

Lady-kapteeni Henna