Seuratiedote viikko 27

 

KENTTÄMESTARIN TERVEISET

Kentän hoitoon liittyviä asioita tällä viikolla ja yleisesti:

Viheriöiden pystyleikkuu ja hiekoitus alkaa keskiviikkona 3.7 ja loppuu torstaina 4.7.

Leikkuukorkeudet:
–          Viheriöt 3.5mm
–          Foregreen 8mm
–          Teeboxit 10mm
–          Väylät 14mm
–          Karheikot 50-65mm

Viheriöt leikataan heinäkuussa päivittäin. Väylät, foregriinit ja teeboxit maanantai, keskiviikko ja perjantai. Kentän sadetukset heinäkuussa tarpeen mukaan kello 21-06.00 välisenä aikana.

Kenttä on hienossa kunnossa ja pyritään se yhdessä myös pitämään sellaisena. Pelaajia pyydetäänkin kiinnittämään huomiota lyöntijälkien ja alastulojälkien paikkaamiseen. Hyvä sääntö on paikata ainakin yksi ylimääräinen alastulojälki omansa lisäksi. Lisäksi pyydetään asettamaan haravat bunkkeriin kentän hoidon helpottamiseksi.

 

SANDELS OPEN LAUANTAINA 6.7.

 

Tervetuloa Sandels Open, Tornion osakilpailuun. Sandels Open pelataan lauantaina 6.7.2019 klo 9.00 alkaen. Pelimuotona scramble, väliaikalähdöin.

Tornion osakilpailun voittaja pari kutsutaan 28.9.2019 pelattavaan maafinaliin Peuramaa Golfissa. Maafinaalin voittajat pääsevät pelimatkalle Portugaliin. Portugalissa voittajat pääsevät seuraamaan Portugal Masters, Europa Tour osakilpailua. Lisäksi voittajat pääsevät pelaamaan kierroksen Mikko Korhosen kanssa.

Kisa pelataan 1/4 tasoituksineen. Tasoitus ei kuitenkaan voi olla suurempi kuin jomman kumman pelaajan tasoitus.

Kilpailumaksu 40€/pari, kilpailugreenfee vieraspelaajille 50e/hlö (sis. greenfee, kilpailumaksu, ruokailu kilpailun jälkeen). Ilmoittautumiset Nexgolfiin perjantai 5.7.2019 klo 9.00 mennessä.

 

TULEVAT TAPAHTUMAT

Lauantaina 13.7.2019 pelataan Golfkilpailu. Kilpailumuoto ja aloitusaika päätetään MLGK johtokunnan kokouksessa keskiviikkona 3.7.2019.  Lisätietoa kilpailusta johtokunnan kokouksen jälkeen.

 

NAISTOIMIKUNTA TIEDOTTAA

Naisten tiistaiset peli-illat jatkuvat ja iltojen pelimuodot ovat sellaisia, että myös aloittelijat ovat erittäin tervetulleita mukaan. Heinäkuun alusta lähtien pelaamme tiistaisin klo 18:00 alkaen, paitsi tiistaina 16.7. pelaamme yögolfia, eli aloitamme kierroksen klo 20:00.

Looking for Men -kisa pelataan sunnuntaina 25.8.2019 klo 14:00. Muutaman vuoden  tauon jälkeen Looking for Men -kisa on lisätty kilpailukalenteriin tiiviin kisa- ja tapahtumaviikon 34 sunnuntaille. Pelimuotona on Texas scramble kolmehenkisin joukkuein. MLGK:n lady kutsuu joukkueeseensa kaksi miestä ja miehet eivät saa olla oma avio-, aviopuoliso tai hellu.

 

VALTAKUNNALLISET GOLFKAPTEENIEN PÄIVÄT 28.-29.6.2019 TAMPEREELLA JA NOKIALLA

Perjantai 28.6. ohjelma

12:15 Bussikuljetus Nokia River Golfiin (etukäteen ilmoittautuneille)
13:00 Lounas ja tervetuloa Nokia River Golfiin, mahdollisuus rangeen
14:15 Yhteislähtökilpailu Rock-kentällä (henkilökohtainen + joukkuekilpailu)
20:00 Palkintojenjako ja Barbeque Dinner klubilla
n. klo 22:30-23:00 Bussikuljetus hotellille

Jukka Haarakosken, eli meidän kapteenin, peliseurana olivat Vuosaari Golfin kapteeni sekä lady-kapteenit Katinkulta Golfista ja Kalajokigolfista. Henna Ekonojan, eli meidän Lady-kapteenin, peliseurana olivat Vaasa Golfin kapteeni (joka muuten on nainen) ja kapteenit Aura Golfista ja Hattula Golfista.
Nokia River Golfissa griinit olivat mahdottoman nopeita (varmasti osittain vähän aiemmin pelatun NRG Openin jäljiltä) ja nopeus aiheutti ainakin Hennalle kepposet ja tulos oli huono. Tulos oli Jukan osalta OK, hän pelasi kisan bufferiin.

Lauantai 29.6. ohjelma

09:00 Seminaarin aloitus, Olli Ikäheimo, Kapteenien ryhmä (Nokia River Golf)
09:05 Suomen Golfliiton (SGL) ajankohtaiset terveiset, Sami Övermark (SGL)
09:20 Uusien sääntöjen ”missä mennään?” – Kokemukset alkukaudesta, toimivat käytänteet, Arto Teittinen, SGL

Me esitimme etukäteen kysymyksen kenttämme 3. väylän raja-/muistomerkin osalta ja miten pelitilanteessa tulee menetellä. Arto Teittisen sääntötulkinta on, että raja-/muistomerkistä vapaudutaan pelilinjassa sen verran taaksepäin, ettei kiinteä haitta haittaa lyöntiä ja/tai lyöntiasentoa. Kyseisestä kiinteästä haitasta ei voi, eikä saa, vapautua kiinteän haitan sivulle.

11:30 Kapteenien käsikirjan uusi ”painos”, Marika Leiviskä, Kapteenien ryhmä (Oulun Golfkerho)
12:00-13:00 Ryhmäporinat 30 minuuttia + purku 30 minuuttia, Kimmo Järvinen, alustus

Jukka osallistui ryhmän ”Hyväksi havaitut myönteiset kapteenien ratkaisut erilaisissa tilanteissa” porinoihin ja Henna puolestaan ”Sääntökäytännöt ja parhaat toimintamallit joissakin esille tulleissa tilanteissa”. Muut porinaryhmät käsittelivät seuraavia asioita: ”Seuraavien kesäpäivien ideoiminen (Itä-Suomi)” ja ”Olympiakomitean mallisäännöt urheiluseuroille –> siirto golfseuroille”, joka tulee vaikuttamaan myös meidän seuramme sääntöihin. Näitä täytyy ryhtyä työstämään seuran johtokunnassa mitä pikemmin.

 

Valtakunnallisille Golfkapteenien päiville oli mukava osallistua. Saimme molemmat uusia ideoita ja näkökulmia sekä uusia golftuttuja.

Terveisin,
Kapteeni ja Lady-kapteeni