Green Card -kurssit ja uudet pelaajat

Kauden 2023 Green Card -kurssit ja aloituspaketit on julkaistu

Löydät ne verkkosivuiltamme osoitteesta https://torniogolf.fi/green-card-kurssit/

Toivomme että kerrot näistä tuttavillesi, jotka voisivat olla kiinnostuneita golfin aloittamisesta!

Green Card -kurssien suosio on noussut

Kaudella 2022 Tornio-Haparanda -alueella Golfin aloituskursseille osallistui 117 henkeä. Tämä on hyvä nousu edellisiin vuosiin, jolloin osallistujien lukumäärä oli noin 50 henkeä kaudessa. 

Golf sai urheilulajina paljon positiivista näkyvyyttä koronan aikana, joka lienee yksi selittävä syy kurssin lisääntyneeseen suosioon. Lisäksi Tornio-Haparanda -alueen kurssien hinnat ovat valtakunnallisesti edullisia. Meillä on myös hyvät aloituspaketit uusille pelaajille. Paketit löydät verkkosivuiltamme osoitteesta https://torniogolf.fi/green-card-kurssit/

Golf on haastava laji aloittaa

On hyvä muistaa että golf on vaikea laji aloittaa, ja harrastuksen jatkuminen läpi ensimmäisten vuosien on usein vielä haastavampaa. Nykyään alkeiskurssin pääsee jokainen osallistuja läpi. Enää ei ole lajitaito- tai sääntökoetta, vaan laji tulee tutuksi ensimmäisen tai viimeistään seuraavan vuoden aikana. 

Toivomme että kaikki HGK:n ja MLGK:n jäsenet suosittelisivat Green Card -kurssejamme tuttavilleen. Jos uudella pelaajalla on jo valmiiksi edes yksi tuttu golffari, on lajin pariin pääseminen helpompaa!

Uusia pelaajia tarvitaan 

Koko toimintaa ajatellen tärkeintä on se, että vuonna 2022 MLGK:lle tuli 70 uutta jäsentä. Edellisenä vuonna luku oli 34. Nämä jäsenet ovat niitä uusia isolla kentällä pelaavia tulevia aktiivigolffareita, joita Tornio-Haparanda Golf-yhteisö kipeästi kaipaa. 

Kokonaisjäsenmäärä ei kuitenkaan noussut johtuen pääosin jäsenistön ikääntymisestä. MLGK pysyi kuitenkin yli 500 eli 515 jäsenessä.

Green Card -kurssien tulevaisuus 

Tähän mennessä MLGK:n ja Tornion Kansalaisopiston kurssit ovat toimineet varsin hyvin. 

Myös pelaajien itse keräämien ryhmien räätälöidyistä kursseista on erittäin hyviä kokemuksia! Omalle ryhmälle räätälöidyn kurssin etuna on valmiina tuleva ryhmäytyminen, joka madaltaa kynnystä siirtyä yhdessä isolle kentälle pelaamaan.

Toivomme seurojen jäseniltä aktiivista tukea uusia harrastajia kohtaan, joka varmasti helpottaa uuden harrastuksen aloittamista. 

Uusien pelaajien ohjatut kierrokset

Tulevana kesänä MLGK järjestää uusille pelaajille ohjattuja peli-iltoja isolla kentällä perjantaisin. Toiveena on että konkreettinen tuki ja ohjatut kierrokset lisäävät uusien aktiiviharrastajien määrää.

Ohjattujen kierroksien vetämiseen tarvitaan aktiivisia pelinohjaajia seurojemme jäsenistä. 

Tavoitteena on saada kuhunkin ryhmään ryhmään oma ohjaajansa, jottei tehtävä kuormittaisi liikaa yksittäisiä seura-aktiiveja.

Lisäksi jos uusien pelaajien joukossa on tuttuja, kannattaa ilman muuta pyytää tulokas kierroksille mukaan ja auttaa alkuun pääsemisessä ilman sen kummenpia koordinointeja.

Ohjaajan tehtävät:

Jokaisessa peliryhmässä on mukana yksi järjestävän seuran jäsen, joka paikallistuntemuksellaan ohjeistaa pelaajat läpi kierroksen. Ei todellakaan haittaa, jos jotain sääntöä ei itsekään aivan varmasti tiedä – asian voi tarkistaa jälkikäteen!

Pelinohjaaja pitää yllä hyvää pelivauhtia. Suomen Golfliitto suosittelee Ready Golfia pelin jouhevuuden edistämiseksi. Ready Golf on yleisesti käytetty sanonta, joka ilmaisee, että pelaajien tulisi pelata aina, kun ovat valmiita pelaamaan, sen sijaan, että noudatettaisiin tiukasti ”kauimpana reiästä pelaa ensin” määräystä.

Pelinohjaaja voi haravoida bunkkereita ja huoltaa lippua viheriöllä ja neuvoa pelaajia, miten toimia näissä tilanteissa.  

Hyvä ja kannustava tunnelma on avain onnistumisen tunteeseen sekä innostaa pelaajia tulemaan uudestaan kentälle!

 

Terveisin,

Tornion golf opettajat

Jussi Huusko: 044 5408239 | jussi.huusko@gmail.com

Markus Hiukka: 040 5380370 | markus.hiukka77@gmail.com