WHS-tasoitusjärjestelmä

Helmikuun 19. päivä 2020 tulee käyttöön uusi tasoitusjärjestelmä, jonka perusperiaatteet ovat yhtenäiset kaikkialla, siis ihan koko maailmassa.

Uusi tasoituksesi on kahdeksan parhaan tuloksesi keskiarvo 20:stä viimeisestä rekisteröidystä tasoituskierroksestasi.


Näet tarkan tasoituksesi ja tasoitushistoriasi eBirdie-sovelluksesta. Lataa eBirdie AppStoresta tai Google Playsta. Jos sovellus on jo puhelimessasi, päivitä se uuteen versioon 19.2.2020.
Pelaajan uusi tasoitus näkyy eBirdien lisäksi luonnollisesti myös seurajärjestelmissä. Tässä yhteydessä haluamme kuitenkin välittää tiedon valtaosaan Suomen kentistä seurajärjestelmän toimittavalta NexGolfilta. Sen palveluissa WHS-tasoituksen tarkastelu ei todennäköisesti ole valitettavasti tehtävissä heti 19.2. NexGolf tekee kuitenkin merkittävästi työtä sen eteen, että viive on mahdollisimman lyhyt.Suurin mahdollinen tasoituksesi on 54. Aiempi rajoitin, joka esti tasoituksen nousemisen yli 36, poistuu. Tämä koskee kaikkia golfareita.

Tasoitusryhmät poistuvat. Kaikki golfarit voivat rekisteröidä tasoituskierroksia harjoituskierroksista, jotka voivat olla lyhimmillään 9 reikää.

Tasoituslaskentaa ei enää suoriteta pistebogeyna vaan tulokset perustuvat lyöntimääriin. Lyöntimääriin sovelletaan kuitenkin samoja periaatteita kuin pistebogey-laskentaan. Kilpailuissa voi myös edelleen olla pistebogey-sarjoja.

Ei rekisteröitymistä etukäteen. Sinun ei tarvitse rekisteröidä kierrosta etukäteen. Riittää, että kerrot merkitsijälle ja pelaat sääntöjen mukaan.

Jos et ole rekisteröinyt yhtään tasoituskierrosta, laskentajärjestelmä ja keinotekoinen tasoituskierros varmistavat, että uusi WHS-Tasoituksesi tulee olemaan sama kuin nykyinen EGA-tasoituksesi. Uusi tasoitus voi muuttua korkeammaksi tai matalammaksi, mutta se voi myös pysyä ennallaan.

Pelaajat, joiden tasoitus on ollut viime aikoina nousussa, saavat yleisesti ottaen nykyiseen tasoitukseen verrattuna korkeamman WHS-tasoituksen.

Tasoitusjärjestelmä on aina riippuvainen syöttämistäsi kierroksista. Jos sinulla on tapana rekisteröidä sekä huonot että hyvät tasoituskierrokset, sinulla on todennäköisesti hyvin todenmukainen tasoitus pelitaitoosi nähden. Siinä tapauksessa muutoksen voi olettaa pysyvän maltillisena, kun saat uuden tasoituksesi.

Lisätietoja ja kysymyksiä & vastauksia löydät Suomen Golfliiton WHS-sivuilta: https://golf.fi/pelaajalle/whs-world-handicap-system-2020/