Ban guide

HÅL 1

Vi öppnar i Finland med en av banans mest givna birdieputtar. Inga större knepigheter. En bra drive öppnar upp för ett rätt enkelt inspel.

HÅL 2

Också ett lätt par 4 hål. En fin lång drive över sjön gör att du chippar lätt in för en birdieputt. Passa dig för outmarkeringarna bakom green.

HÅL 3

Banans näst svåraste hål och så går vi tillbaka till Sverige en kort sväng. Här gäller det att TÄNKA och inte förivras. Utslag på ca: 180m och ett medeljärn för att få stopp på en välbevakad green. Gå för par…det räcker.

HÅL 4

Inga problem. Svag dogleg höger där man landar utslaget och har ca. 140 m kvar. Den tuffe eller dumdristige kollar vinden och drivar mot green (då vet du vilken längd som krävs).

HÅL 5

Ja…520 meter, ingen kommer ihåg en fegis, två långa och en kort, putta för birdie, svårare än så är det inte. Passa dig för fairwaybunkern halvvägs och out längs hela vänsterkanten.

HÅL 6

Då var vi framme vid det berömda entimmeshålet och gränspassage igen där du kan landa bollen en timme senare. Här kan vinden spela dig ett spratt. Avståndet verkar växa på något underligt sätt. Greenen vaktas av två ganska djupa bunkrar. Säker birdiechans.

HÅL 7

Ser väldigt lätt ut. Rak och fin drive bör landa på trevligt avstånd för ett kort inspel. Vatten på båda sidor verkar som ”bollmagnet”. Svagt lutande fairway mot det vänstra vattnet.

HÅL 8

En behärskad kontrollerad Järn 6:a bör landa bollen på green. Hinder om du blir för kort. Inte allt för svårt men tänk dig för så du inte förstör en bra öppning.

HÅL 9

Här tar vi fram det tyngsta artilleriet och drar bollen svagt men kontrollerat vänster runt träden eller över. Smartast att lägga utslaget mitt i doggen för att kliva vidare med två järn. Efter dogleg UT i vänster. Bunkrar i vänster och höder före greenen.

HÅL 10

Då knallar vi över till Sverige igen. Kan du ”Fläska på” långt kan du chansa över skogen på vänster sida eller gå väldigt tätt intill. Ett kort järn upp på den stora plattan gör att du puttar för birdie och sänker givetvis.

HÅL 11

Ett av banans klurigaste hål. Två vattenhinder, dogleg vänster. Dammen innan green är riktigt klurig. Svårt med avståndsbedömning. Håll dig på banan och var nöjd med ett par.

HÅL 12

En rak wedge eller 9´a så kan du putta lätt för en birdie.

HÅL 13

425 meter från vit tee och svag dogleg vänster gör detta hålet till ett av banans svåraste. Krävs 4 st riktigt fina slag för att få par.

HÅL 14

Par 4 hål. Du kan välja att gå över vattenhindret med en driver eller lägga dig innan hindret med en 7´a eller en 6´a. En misslyckad drive resulterar dropp. Greenen ligger sedan öppen för ett fint inspel.

HÅL 15

Ett roligt par 4 hål. Du bör lägga dig innan det stora vattenhindret för att sedan chippa dig upp på green. Missar du utslaget kan du få problem att komma fram på andra slaget.

HÅL 16

Från tee ser du hela hålet som en utmaning. Brett och långt ända fram till green. Här kan den långtslående ”fläska på”. På tävling ingår detta hål ofta i den såkallade ”Longest Drive” tävlingen.

HÅL 17

Par 3. Slå inte vänster för då blir det dropp. En fin järn 4:a eller 3:a på plattan så kan du putta för birdie, tvåputta för par är helt okej. Det finns de som använder en nergreppad Driver och en 1/4 sving vid utslaget.

HÅL 18

Vi avslutar med ett par 5 hål som inte verkar så besvärligt om man har längd på sin Drive. 3 hinder som kan blöta ner bollen kommer in från vänster ca:100 – 180 m från tee. Sidovatten på båda sidor men bred fairway. Lång drive och en duktig pärla från fairway gör att du kan nå green på tre slag. Ett tredje slag som går upp mot green och landar i ett annat land och en timme senare. Sedan puttar du för en birdie på finsk mark.

Green Zone golf

Unik golfbana. 18 håll i 2 länder och 2 tidzoner