Yleiset kilpailumääräykset

Yleistä

Meri-Lapin Golfklubi ry:n kilpailuissa noudatetaan Suomen Golfliiton kilpailukäsikirjaa, tasoitusmääräyksiä, paikallissääntöjä sekä MLGK:n pysyviä ja tilapäisiä paikallissääntöjä.

Aktiivinen EGA tasoitus

Avoimiin tasoituksellisiin kilpailuihin osallistuvilla tasoituksen on oltava EGA:n aktiivinen tasoitus. Seuran kilpailuihin voi osallistua myös ei-aktiivisella tasoituksella, mutta yksilökilpailuissa ei tällöin voi ottaa vastaan palkintoja.

Kilpailun johtaja voi kuitenkin seuran kilpailuissa hyväksyä yksittäisen pelaajan tasoituksen, mikäli hänellä ei ole osoittaa eBirdiestä / Nexgolfista tasoituksen EGA aktiivisuutta.

Suljetuissa sponsorikilpailuissa palkintojen jakamisesta päättää palkintojen luovuttaja. Suurin annettava tasoitus on 36, ellei toisin mainita. Seuran tasoituksellisissa kilpailuissa veteraanimiehet (M65) ja alle 14-vuotiaat pojat voivat valita punaisen tiin ja se on ilmoitettava ilmoittautuessa.

Kilpailuihin ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen alkaa aikaisintaan neljä mutta viimeistään kaksi viikkoa ennen kilpailua. Pelaaja on yksin vastuussa ilmoittautumisestaan. Ilmoittautumisaika päättyy yleensä 24 tuntia ennen ensimmäistä kisalähtöä. Ilmoittautuminen tapahtuu NexGolf-järjestelmään tai caddiemasterille.

Mikäli kilpailu tulee täyteen, ilmoittautuneet valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Jälki-ilmoittautuneiden hyväksymisestä päättää kilpailun järjestäjä. Seuran järjestämissä kilpailuissa jälki-ilmoittautuneiden hyväksymisestä päättää kilpailunjohtaja. Pääsääntöisesti jälki-ilmoittautuneita voidaan ottaa vain osallistumisensa peruuttaneiden tilalle vajaaksi jääneiden kilpailuryhmien täydentämiseksi.

Kilpailun aikataulu ja lähdöt

Kilpailun lähtölistat julkaistaan NexGolfissa ja Internet-sivustoilla mahollisimman pian ilmoittautumiajan päätyttyä. Kilpailun lähtöajoista pyritään ilmoittamaan myös eBirdien viestien kautta. Kilpailija itse on vastuussa lähtöaikansa tarkistamisesta.

Peruutukset ja poisjäännit

Kilpailuun osallistumisen voi peruuttaa maksutta ennen lähtölistojen valmistumista.

Myöhästyminen

Rangaistus alle 5 minuutin myöhästymisestä todellisesta lähtöajasta on 2 lyöntiä ensimmäisellä reiällä. Yli 5 minuutin myöhästyminen johtaa kilpailusta sulkemiseen.

Hidas peli

Jos ryhmä jää laaditusta aikataulusta ja hidastelu ei johdu ohituksesta, pelaajille ilmoitetaan, että he joutuvat aikatarkkailuun. Mikäli pelaaja käyttää lyöntiinsä tämän jälkeen aikaa enemmän kuin 40 sekuntia siitä, kun hänen vuoronsa oli pelata palloa, saa pelaaja rangaistuksen säännön 5.6a (kohtuuton pelin viivyttäminen) mukaisesti.

Rangaistus ensimmäisestä rikkeestä: Yhden lyönnin rangaistus.
Rangaistus toisesta rikkeestä: Kahden lyönnin rangaistus.
Rangaistus kolmannesta rikkeestä: Tuloksen hylkääminen

Harjoittelu

Säännön 5.5 Harjoittelu kierroksen aikana tai kun peli on keskeytetty mukaisesti toimittava.

Ratkaisut tasatulostilanteessa

Tasoituksellinen lyöntipeli, pienemmän tasoituksen (slope) omaava. Mikäli tasoituksetkin samat, niin sovelletaan alla kuvattua matemaattista menetelmää.

Scratch-lyöntipeli, matemaattinen menetelmä:

  1. 18-reiän kilpailu, tasatulosten välillä voittaa se, jolla on paras viimeisten yhdeksän (9) reiän tulos, sen jälkeen paras viimeisten kuuden (6) reiän tulos, sitten paras viimeisten kolmen (3) reiän tulos ja lopuksi arpa
  2. 36-reiän kilpailu, tasatuloksen ratkaisee viimeisen 18-reiän tulos ja sen jälkeen paras viimeisten yhdeksän (9) reiän tulos, sen jälkeen paras viimeisten kuuden (6) reiän tulos, sitten paras viimeisten kolmen (3) reiän tulos ja lopuksi arpa
  3. 54- ja 72-reiän kilpailu, tasatuloksissa ratkaisee paras viimeisen 36-reiän tulos, viimeisen18-reiän tulos ja sen jälkeen paras viimeisten yhdeksän (9) reiän tulos, sen jälkeen paras viimeisten kuuden (6) reiän tulos, sitten paras viimeisten kolmen (3) reiän tulos ja lopuksi arpa
  4. Seuran lyöntipelimestaruuskilpailuissa ratkaistaan sijat 1-3 aina välittömästi suoritettavalla sudden death-uusinnalla lyöntipelin säännöin. Lähtökohtaisesti pelataan väylät 1., 2., 3., 7., 8., 9.

Golfauton käyttö

Kilpailuissa golfauton käyttö on sallittu lääkärintodistusta vastaan.
Veteraani-iässä (65v.) olevat pelaajat voivat käyttää autoa perustelluista syistä ilman lääkärintodistustakin. Poikkeusluvan golfauton käyttöön voi myöntää seuran hallituksen puheenjohtaja koko kaudeksi tai kilpailunjohtaja kilpailukohtaisesti.

Käyttäytyminen

Jos pelaajan katsotaan rikkoneen golfetikettiä, niin kilpailutoimikunnalla on oikeus rikkeen vakavuudesta riippuen joko antaa pelaajalle huomautus, varoitus tai sulkea kilpailusta. Törkeän etikettirikkeen kohdalla voidaan harkita kilpailukieltoa määräajaksi. Törkeäksi rikkomukseksi katsotaan toiminta, joka aiheuttaa turvallisuusriskin muille pelaajille.

Sääntövilppi

Tietoinen sääntövilppi on vakava rikkomus ja se sulkee pelaajan pois kilpailusta. Törkeä vilppi johtaa ankarimpiin seuraamuksiin ja käsitellään erikseen kapteenin johdolla.