JUNIORI – JA KOULUTUSTOIMIKUNTA TOIMINTASUUNNITELMA 2022

Koulutukset jatkuvat golfhallilla Lapparigolfin tiloissa heti vuoden vaihteen jälkeen. Golfkerhot ovat olleet jo toiminnassa lokakuusta lähtien. Kouluttajina ovat Markus Hiukka ja Jussi Huusko.


Kisajunnuihin on tulossa uusia harrastajia. Junnujen määrä tulee olemaan kesän aikana 12-15 kilpailijaa. Kaikkia kannustetaan osallistumaan Future Tour’in pohjoisen alueen osakilpailuihin. Osa heistä osallistuu vielä easy-ysi sarjaan, mutta kokeeneempia kannustetaan Challenge ja Pojat Red -sarjaan. Järjestämme elokuun 8. päivä oman FT-osakilpailun Torniossa. Tavoitteena on osallistua myös Koululiikuntaliiton valtakunnalliseen golfkisaan. Osallistumme kisaan, jos ne järjestetään paikkakunnalla, joka on hyvien liikenneyhteyksien päässä.


Kesällä junnu- ja naperogolf jatkuvat entiseen tapaan, joka huipentuu Mairen päivän tapahtumaan. Järjestämme lapsille ja heidän vanhemmille palautekyselyn, jonka avulla kehitämme toimintaa. Naperogolfissa Susanna Söderin seuraajaksi mietitään uutta vastuuohjaajaa tai sitten lasten vanhemmista tehdään 4 henkilön vastuuryhmä viime kesän tapaan. Tämäkin oli toimiva vaihtoehto.


Junnugolfissa joudumme todennäköisesti kesälläkin pitämään kaksi erillistä ryhmään harrastajien suuren määrän takia. Hallissa tämä on ollut jo käytössä. Junnugolfista on viime vuosina noussut useita lapsia kisaryhmään mukaan. Tuemme tätä toimintaa jatkossakin. Tavoitteena on myös kannustaa kokeneimpia junnuharrastajia pelaamaan isolla kentällä. Tämä tapahtuu aluksi ohjatusti aikuisen kanssa, mutta jatkossa keskenään omatoimisesti. Mietimme myös, pystyisikö seura tukemaan nuorten pelioikeusmaksuissa. Seura tukee 22-30 vuotiaita pelioikeusmaksuissa 4000 eurolla.


Toiminnan tueksi haemme OKM:n seuran kehittämistukea. Jos saamme sitä viime vuoden tapaan, meidän on tarkoitus järjestää koululaisille ja nuorille omaa viikoittaista toimintaa. Toiminnan on tarkoitus jatkua ympärivuotisena, koska saimme viime vuonna tukea myös simulaattorin käyttöä varten. Myös erityisgolf jatkuu vuoden vaihteen jälkeen hallissa ja sen on tarkoitus jatkua kesällä, jos saamme toiminnalle tukea. OKM- tukihakemus on kaksivuotinen ja tälle toiselle vuodella tavoitteenamme on saada sitä 4700 euroa.


Jussi Huusko järjestää talvella 10 tunnin ryhmäkoulutuksia hallissa. Kesäksi on suunnitteilla 3 alkeiskurssia yhteistyössä Tornion kansalaisopiston kanssa. Nuorille on luvassa Tornion Golf oy:n ja Tornion Osuuspankin järjestämä nuorten alkeiskurssi. Uutena asiana tarjoamme aloittelijoille ja uusille harrastajille “Starttipakettia”. Tämän sisältää Markuksen ja Jussin opetusta ja pelin ohjausta, jäsenmaksun sekä rajallisen pelioikeuden isolla kentälle. Tämän paketin kustannus ja omavastuusosuus mietitään yhdessä seuran ja TG:n kanssa sopivaksi.

Meri-Lapin Golfklubi tarjoaa tasokasta harjoitustoimintaa junioreille, josta todistuksena seuran saama Tähtiseura -merkki.